طراحی، ساخت وبررسی خواص مکانیکی بتن سبک خود تحکیم با و بدون نانو
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,763
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICOPMAS07_166
تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1385
چکیده مقاله:
بتن خود تحکیم (Self Consolidating Concrete, SCC ) نوع جدیدی از بتن است که در اوایل سال 1987درکشور ژاپن ابداع شد و از آن به بعد تحقیقات در مورد این گونه بتن ها انجام گرفته است. لیکن تحقیقات در مورد بتن سبک خود تحکیم ( Self Consolidating Light Concrete, SCLC ) و همچنین SCLC دارای نانو ذرات بسیار اندک است.
بتن خود تحکیم سبک نیز همانند بتن خودتحکیم معمولی بسیار روان بوده و نیاز به هیچ لرزاننده ای ندارد و تحت اثر وزن خود متراکم می شود. بتن سبک خودتحکیم ترکیبی از مزیت های شناخته شده بتن سبک و بتن خود تحکیم معمولی را داراست. اخیرا نانو تکنولوژی بحث جدیدی است که مدتی است در صنعت بتن شروع شده است و آن استفاده از مصالح ریز در مقیاس نانو متر در بتن می باشد که پیش بینی می شود باعث کاهش خلل و فرج، چگالتر شدن بتن، افزایش دوام و در نتیجه تاثیر عمده در تکنولوژی بتن (مقاومت، شکل پذیری، رئولوژی بتن تازه، انقباض، انبساط، خوردگی میلگرد، دوام و...) خواهد داشت.
در این تحقیق ابتدا با سعی و خطا طرح اختلاط های مختلفی از بتن سبک خود تحکیم (وزن مخصوص 3m/kg 1900-1800) با و بدون محلول نانو سیلیکا ساخته شد و سپس بر اساس نتایج آزمایشهای جریان اسلامپ، جعبه L، حلقهJ ، قیف V و مقاومت فشاری 28 روزه، چهار طرح منتخب با و بدون محلول نانو سیلیکا برای انجام آزمایشهای تکمیلی انتخاب شد. برای طرحهای منتخب خصوصیات مکانیکی بتن سبک خود تحکیم از جمله مقاومت فشاری و خمشی، مدول الاستیسیته، دوام در مقابل حمله سولفاتها، انقباض وانبساط، که میزان آنها در طراحی سازه ها الزامی است، اندازه گیری و گزارش شده است. نتایج نشان می دهد که استفاده از میکرو سیلیس و نانو سیلیکا باعث بهبود خصوصیات مکانیکی بتن خود تحکیم سبک می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهرام محمدپور
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
علی اکبر مقصودی
استادیاربخش مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان