نقش مدیریت شهری و شهرداری در توسعه کالبدی - فیزیکی شهرها با تاکید بر تغییر کاربری اراضی (مطالعه موردی: شهر چالوس)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: GCONF01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان پوریوسفی

کارشناس ارشد رشته شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

شهر بارزترین نمود حیات انسانی میباشد که نیازمند توجه و اهتمام فراوان به فرایند رشد و توسعه آن است. توسعه وگسترش کالبدی یک شهر بسیار پیچیده میباشد، چرا که برآیند فیزیکی تعامل ظریف انسان، محیط وغیره در طی قرنهاست.این امر تاثیر مهمی بر کارایی اقتصادی و کیفیت محیط شهری دارد با این حال توسعه کالبدی شهر مورد پایش لازم قرار نمی گیرد و در نتیجه ناکارآمدیهای مهم ناشی از توسعه فیزیکی بدون برنامه و ضعیف، اغلب نادیده گرفته میشود، تاجایی که زمان برای هرگونه اقدامی از دست میرود. در این میان مدیریت شهری با تعیین اهداف و برنامه ها پرداخته و فعالیت عناصر مختلف شهری را هماهنگ نموده و نقش به شدت تاثیرگذاری در همه شئون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارند.هدف اصلی این تحقیق بررسی عملکرد و نحوه ی دخالت مدیریت شهری در توسعه ی کالبدی- فیزیکی شهر است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و با استفاده از طرحهای جامع و تفضیلی می باشد. در این تحقیق از نرم افزار Gis برای بهتر نشان دادن کاربریهای شهری استفاده شده است.کاربری اراضی شهرچالوس سطحی معادل 1528/3هکتار مورد بررسی قرار گرفته است که حدود775 /3 هکتار به عملکردهای شهری و معادل 755/9 هکتار از سطح مورد بررسی فضاهای باز اعم از باغات، زراعی بایر و مخروبه، مسیل و رودخانه و ساحل میباشد. از مجموع 775/5 هکتار بافت پر شهر، حدود 411/3 هکتار به کاربری مسکونی، حدود 9/1هکتاربه کاربری آموزشی،10/3 هکتار سطح کاربری آموزشی عالی ، 104 هکتار به کاربریهای خدمات رفاه عمومی، 195/8 هکتارنیز به حمل و نقل و انبارداری تعلق گرفته است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که نقش مدیران شهری در تدوین و اجرای طرحها و تحقق پذیری توسعه شهری با تاکید مشارکت عمومی شهروندان پررنگتر میباشد و همچنین ساختار تشکیلاتی وسطح تحصیلات و تخصص مدیران شهری در عملکرد بهینه و دستیابی به اهداف مدیریت شهری نقش بسیار مهمی دارد. و در نهایت با ارائه راهکارها و پیشنهادات سعی میشود که به تحقق پذیری باور نقش مدیران شهری در ایجاد محیطی امن، همراه باآسایش و سلامتی جان و روان با توجه به محتویات طرحهای توسعه شهری میباشد.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، توسعه فیزیکی و کالبدی، کاربری اراضی، شهر چالوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.