تأثیر نانورس‌ صنعتی بر فرآیند رفع آلودگی از کائولینیت به روش الکتروسینتیک

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE04_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیدرضا اوحدی

استاد، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا

محمد خلج

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

اگرچه جنبه‌های مختلف استفاده از الکتروسینتیک برای رفع آلودگی خاک‌ها، مانند زمان فرآیند، گرادیان پتانسیل و روش‌های شدت‌بخشی، توسط محققین مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است، لیکن به تاثیر ذرات بسیار ریز رسی بر بازده این روش توجه ای نشده‌است. با توجه به پیشرفت‌های گسترده اخیر در نانوتکنولوژی، نانورس‌ها می‌توانند معرف خوبی برای این ذرات ریز باشند. هدف اصلی این مقاله، مطالعه عملکرد ژئوتکنیک ‌زیست‌محیطی نانورس‌ها بر فرآیند رفع آلودگی از کائولینیت آلوده است. به منظور رسیدن به این هدف، مجموعه‌ای از آزمایشات الکتروسینتیک بر خاک آلوده، در حضور و عدم حضور نانورس انجام شد. نمونه‌های آزمایشگاهی برای آزمایش‌های الکتروسینتیک با اضافه کردن درصدهای مختلف نانورس به نمونه کائولینیت ساخته شد. نتایج، پیشرفت خوبی در رفع آلودگی در قطعات مجاور آند و توزیع یکنواخت‌تری در قطعات دیگر را بعد از رفع آلودگی نشان داد. با توجه به ظرفیت تبادل کاتیونی و سطح مخصوص بزرگتر نانورس در مقایسه با کائولینیت، تاثیر نانورس در تسریع رفع‌آلودگی خاک را می‌توان به کاهش درصد کربنات با اضافه نمودن نانو رس به نمونه‌های مورد مطالعه و تاثیر کمتر CEC و SSA در مقایسه با کربنات در جذب و نگهداری آلودگی در خاک نسبت داد.

کلیدواژه ها

الکتروسینتیک، نانورس، آلاینده، کائولینیت،‌ ژئوتکنیک زیست‌محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.