سال انتشار: 1397
محل انتشار: سومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت
کد COI مقاله: NPGC03_030
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 492
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله آنالیز پایداری دیواره چاه های قائم و افقی
چکیده مقاله:
پایداری دیواره چاه در صنعت حفاری نفت و گاز از اهمیت بسیاری برخوردار است و مشکلات ناشی از ناپایداری چاه سالیانه میلیاردها دلار خسارت بر این صنعت به بار می آورد. ولی با به کارگیری مدل های مکانیک سنگی و ژئومکانیکی می توان این مشکلات را به طور چشمگیری کاهش داد. پایداری چاه در حین حفاری و بعد از تکمیل نیز باید به طورکامل مورد توجه باشد. از اهداف این تحقیق مقایسه معیارهای مختلف شکست سنگ و بررسی قابلیت اعتماد آنها در پایداری چاههای نفت )انحرافی و قائم( می باشد، تا از آنها به منظور تعیین بهترین جهت چاه و فشار بهینه گل استفاده شود. معیار موگی-کلمب از بین معیارهای مورد استفاده در این تحقیق، حداقل فشار و چگالی گل بیشتری را پیش بینی می کنند. همچنین در این تحقیق از روش المان مرزی برای تخمین فشار و وزن گل مورد نیاز برای جلوگیری از ریزش چاه استفاده شده است. اطلاعات و داده های مورد نیاز آن از میدان نفتی کوپال گرفته شده است. به دلیل اهمیت بالای تعیین توزیع تنش در اطراف چاه در شرایط متعدد مانند زمان حفاری، حین تولید و تزریق، به دست آوردن توزیع تنش و محاسبه راحت و سریع فشار و وزن گل بحرانی مورد نیاز در این تحقیق پرداخته شده است. سپس به منظور نشان دادن صحت نتایج حاصل از مدل های تحلیلی و بررسی پایداری چاه در حالت های مختلف عمودی، افقی و انحرافی، خروجی های مدل های تحلیلی توسط روش المان بندیمرزی شبیه سازی شد. نتیجه اینکه بکارگیری همزمان این دو روش کمک قابل توجهی به پیش بینی پایداری چاه در حین حفاری خواهد کرد.
کلیدواژه ها:
پایداری چاه ، معیارهای شکست سنگ ، مکانیک سنگ ، ژئومکانیک ، پنجره ایمن گل حفاری ، نرم افزار متلب ، اگزاماین
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NPGC03_030 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/923114/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اباذری، فرامرز و جلالی فر، حسین،1397،آنالیز پایداری دیواره چاه های قائم و افقی،سومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت،تهران،https://civilica.com/doc/923114
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، اباذری، فرامرز؛ حسین جلالی فر)
برای بار دوم به بعد: (1397، اباذری؛ جلالی فر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی اثر ضریب زبری درزه بر جابجایی لرزه ای شیروانی ها
- تحلیل پایداری دامنهها و بدنه سد بتنی زاوین تحت تأثیر بار زلزله
- ارزیابی نقش خوشه بندی داده ها در بهبود تخمین سرعت موج برشی در سازند آسماری، در یکی از میادین هیدروکربوری جنوب غرب ایران
- حفاری با لوله های جداری
- بررسی تاثیر کاتیون ها بر روی پایداری دیواره چاه در سازند های شیلی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- اثرات اقتصاد نفتی بر امنیت ملی ایران
- بررسی سیستم کاتالیزوری زیگلر-ناتا حاوی نیکل نفتنات بر ریزساختار پلی بوتادین مایع
- ارتقاء عملکرد دینامیکی و لرزه ای در سیستم پایپ رک-لوله در مجتمع های پالایشگاهی
- تاثیر کوپلیمر پلی اتیلن و پلی پروپیلن(( PE.PP copolymer. OCP در افزایش شاخص گرانروی, (VI )کاهش ویسکوزیته هنگام استارت زدن موتوردرسرما (CCS)روغنهای موتور
- بررسی ریزساختار و رفتار فرسایشی روکش ترمیمی استلایت ۶ روی قطعات آب بند شیر کروی با جنس فولاد زنگ نزن ۳۱۶L
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی فرآیندهای بازیافت گاز همراه میادین نفت و فلر به منظور تولید برق در ایران
- خبرنامه تحولات انرژی (۲۵) دوره دهم
- چالش ها و راهکارهای رونق تولید در سال ۱۳۹۸ (۳ . بخش نفت و گاز)
- چالش ها و راهکارهای رونق تولید در سال ۱۳۹۸ (۴ . صنایع پایین دستی پتروشیمی)
- پتروپالایشگاه ها و اهمیت آنها در تکمیل زنجیره ارزش نفت و بررسی وضعیت آن در ایران
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.