اثرات عصاره بابونه دارویی (Matricaria chamomilla) در کنترل آلودگی قارچ ساپرولگنیا (Saprolegnia) در تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 533

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

OCPG03_174

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398

چکیده مقاله:

در این بررسی به اثرات ضد قارچی عصاره گیاهی بابونه دارویی (Matricaria chamomilla) در کنترل آلودگی قارچساپرولگنیا (Saprolegnia) هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در شرایط کارگاهی در مقایسه با مالاشیت گرین، به عنوانمهمترین داروی ضد قارچ در صنعت آبزیپروری پرداخته و اثرات ضد قارچی این عصاره بر روی قارچ زدگی تخم ماهی قزلآلا مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی با استفاده از روش های میکرو براث دایلوشن و روش اختلاط با محیط کشت،مقدار MIC عصاره بابونه (150mg/ml) بر روی قارچ ساپرولگنیا پارازیتیکا و همچنین مقدار MFC برای عصاره بابونه(150mg/ml) به دست آمد. سپس در شرایط کارگاهی کاملا یکسان، تخمها از مرحله تخم سبز تا مرحله چشم زدگی, بامیانگین تراکم 11500 عدد تخم در هر تراف، روزانه به مدت 1 ساعت تحت تاثیر غلظت های کشندگی قارچ که برای بابونه 200mg/ml به دست آمده بود قرار گرفت و در این مدت تا هچ شدن تمامی تخم ها, تلفات برای هر بابونه در هر مرحله ازتخم ثبت گردید. نتایج نشان داد درصد تفریخ تخم برای تیمار مالاشیت گرین با رقت 1ppm با تیمار بابونه دارای اختلافمعنی دار نبود (p> 0/05). معنی دار نبودن تیمار بابونه با مالاشیت گرین از لحاظ درصد تفریخ تخم، نشان دهنده آن استکه تیمار بابونه با داشتن اثرات ضد قارچی مناسب توانسته بیشترین درصد تفریخ تخم را بعد از تیمار مالاشیت گرین بهخود اختصاص دهد.

کلیدواژه ها:

بومادران ، قزل آلای رنگین کمان ، قارچ ساپرولگنیا

نویسندگان

حسین امیری

کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

سعید مشکینی

دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه