فرهنگ غدیر و نظام سیاسی اسلام از منظر تاریخ اجتماعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هفتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر
  • کد COI اختصاصی: DAHEGHADIR07_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی چلونگر

استاد و عضو هیئت علمی گروه علوم تاریخ، دانشگاه اصفهان

زهراسادات کشاورز

دانشجوی دکتری تاریخ تشیع دانشگاه اصفهان

چکیده

از جمله مولفه های تاریخ اجتماعی تشیع که در زمره باورها، اعتقادات و مراسم شیعیان جای دارد، واقعه غدیر است که به صورت رسمی خاص، در قالب اعتقاداتی ویژه ظهور یافته و در اوضاع و احوال اجتماعی و سیاسی شیعیان تاثیری در خور توجه بر جای گذاشته است. بعد از رحلت پیامبر(ص) منازعات دامنه دار اصحاب برای تصدی خلافت و امامت سبب جدایی امت اسلامی با عنوان های شیعه و سنی شده است. این امر منجر به اندیشه های متفاوتی در هر دو جانب، نسبت به مسئله حکومت و قدرت شد که رهآورد این اندیشه ها نظام سیاسی امامت در نزد شیعیان و نظام سیاسی خلافت در نزد اهل سنت است، که هر کدام با مبانی، ویژگی ها و مختصات خاصی شناخته می شوند. این پژوهش درصدد است مبانی، چارچوب و اصول فرهنگ غدیر و نظام سیاسی اسلام از منظر تاریخ اجتماعی را با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با کاربرد مطالعات کتابخانه ای بررسی کند.

کلیدواژه ها

غدیر، نظام سیاسی اسلام، امامت و ولایت، تاریخ اجتماعی، تشیع، تسنن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.