بررسی تاثیر اکستازی (3 و4 متیلن دی اکسی مت آمفتامین ) بر مقادیر پارامترهای انعقادی در سگ
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: VETLAB01_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 564
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
هدف: هدف از انجام این تحقیق ارزیابی اثرات داروی اکستازی بر روی پارامترهای انعقادی شامل تعداد پلاکت ، مقادیر سرمی فیبرینوژن PT و PTT می باشد. مواد و روش کار: به منظور ارزیابی اثرات داروی اکستازی بر مقادیر سرمی پارامترهای انعقادی، 5 قلاده سگ نر 4-3/5 ساله نژاد مخلوط انتخاب شد. قبل از تجویز دارو نمونه خون اخذ و به عنوان زمان صفر یا شاهد ثبت گردید. سپس به هر کدام از سگ ها قرص اکستازی با دوز mg/kg 150 و به صورت تک دوز خورانده شد و در مراحل زمانی 30 دقیقه ، 1، 2، 4، 8، 24 و 48 ساعت ، 7 و20 روز خونگیری از ورید سفالیک به عمل آمد. تعداد پلاکت و مقادیر سرمی فیبرینوژن، PT و PTT اندازهگیری گردید. نتایج و بحث : نتایج حاصله از این مطالعه ، افزایش آماری معنی داری در مقادیر سرمی PTT و PT به ترتیب تا 24 و 48 ساعت بعد از تجویز دارو و کاهش آماری معنی داری در تعداد پلاکت و مقدار سرمی فیبرینوژن به ترتیب تا 48 و 24 ساعت بعد از تجویز دارو در مقایسه با گروه شاهد نشان داد (0/05 > P ) که احتمالا می تواند ناشی از تاثیر دارو در سنتز عوامل سیستم انعقادی و یا افزایش مصرف آن ها باشد.کلیدواژه ها
اکستازی، پلاکت ، فیبرینوژن، PT و PTT ، سگمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.