مطالعه هیستولوژی و هیستوشیمی غده هیپوفیز ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: VETLAB01_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 610
نویسندگان
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
چکیده
هدف: مطالعه ساختار بافتی و پراکنش انواع سلول های هیپوفیزی در غده هیپوفیزی ماهی کپور معمولی با استفاده از مجموعه ای از روش های هیستوشیمی . مواد و روش کار: جهت انجام این پژوهش 20 قطعه ماهی کپور معمولی بالغ و به ظاهر سالم ، در روز آزمایش با استفاده از 200 پی پی امMS222 بی هوش شده و غده هیپوفیز آن ها خارج شده و جهت تهیه مقاطع بافتی در محلول ثبوتی بوئن قرار داده شده و پس از طی مراحل معمول تهیه مقاطع بافتی ، مورد رنگ آمیزیE &H و رنگ آمیزی های اختصاصی شامل PAS،Mild PAS ، آلسیان بلو (AB،AB-PAS ،LOF ) و AB-LOF قرار گرفتند. نتایج و بحث : نتایج مشاهدات میکروسکوپی غده هیپوفیز ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) نشان داد آدنوهیپوفیز به بخش های روسترال پارس دیستالیس (RPD)، پروکسیمال پارس دیستالیس (PPD) و پارس اینترمدیا (PI) قابل تقسیم می باشد. روسترال پارس دیستالیس (RPD)، در قسمت قدامی هیپوفیز واقع شده و سلول های پرولاکتین (PRL) ) (کروی یا چند ضلعی و اسیدوفیلی و دارای هسته بزرگ یوکروماتین ) و سلول های کورتیکوتروپ (ACTH) (کروی یا چند ضلعی و بازوفیلی و دارای هسته کوچک هتروکروماتین ) در آن قابل تفریق می باشد. بر خلاف پستانداران سلول های کورتیکوتروپ با رنگ PAS واکنش نمی دهند. تعدادی از سلول های موجود در پروکسیمال پارس دیستالیس (PPD) بازوفیلی بوده و شامل سلول های گنادوتروپ (GTH) و تیروتروپ (TSH) می باشند که نسبت به PAS،Mild PAS ، آلسیان بلو 2/5=pH و 0/5= pH واکنش مثبت نشان می دهند. همچنین سلول های اسیدوفیلی سوماتوتروپ درمیان سلول های گنادوتروپ و تیروتروپ واقع شده و محدود به بخش های پشتی و شکمی PPD هستند و به طور انتخابی رنگ ائوزین ، اورنج G را به خود می گیرند. در قسمت پارس اینترمدیا (PI) سلول های سوماتولاکتین (SL) اسیدوفیلی و PAS مثبت و سلول های ملانوتروپ PAS منفی قرار دارند.کلیدواژه ها
غده هیپوفیز، کپور معمولی ، هیستوشیمیمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.