مطالعه الگوی الکتروفورزیس کیست هیداتید گاو و گاومیش در دو سیستم احیایی و غیر احیایی با استفاده از روش SDS-PAGE

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: VETLAB01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یخچالی

گروه پاتوبیولوژی، بخش انگل شناسی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه

احمد مرشدی

گروه میکروبیولوژی، بخش ایمنی شناسی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه

چکیده

هدف: اکینوکوکوس گرانولوزوس به علت داشتن میزبان های واسط و نهایی متعدد و به دلیل داشتن گونه ها و سویه های متعدد انتشار وسیع و جهانی پیدا کرده است . ایران نیز در طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی جزء مناطق هیپراندمیک محسوب می شود. بر این اساس مطالعه الگوی الکتروفورزیس مایع کیست هیداتید و پروتواسکولکس و مقایسه حرکت الکتروفورزی آن ها در گاو و گاومیش انجام شد. مواد و روش کار: برای این منظور نمونه های کیست هیداتید کبد و ریه گاو و گاومیش از کشتارگاه جمع آوری گردید. محتویات کیست سانتریفوژ (4000 دور به مدت 8 دقیقه ) و کیست های بارور و استریل با روش ائوزین 1 درصد و مشاهده فعالیت سلول های شعله متمایز می شدند. به مایع کیست آنتی پروتئاز فنیل متیل سولفونیل فلوراید اضافه می شد. مایع کیست توسط کیسه دیالیز و جریان هوا تغلیظ و پروتواسکولکس ها نیز سونیکه می شدند. SDS-PAGE مقایسه ای به دو روش احیایی و غیراحیایی انجام شد. نتایج و بحث : تعداد باندها در سیستم احیایی بیشتر از سیستم غیر احیایی بود. در هر دو سیستم باندهای 24 و 66 کیلودالتون برای پرتواسکولکس و باند 84 کیلودالتون برای مایع کیست هیداتید مشترک بودند. در گاو باندها در دامنه 22 تا 84 کیلو دالتون و در گاومیش در دامنه 14/2 تا 75 کیلودالتون بودند. پروتئین 25 کیلو دالتون در نمونه های گاو و گاومیش مشترک بود ولی پروتئین های 27، 66 و 75 کیلو دالتونی فقط در مایع کیست هیداتید گاو دیده می شدند. در نمونه مایع کیست هیداتید گاومیش پروتئین های 14/2، 22، 55 و 84 کیلودالتون دیده شد. در سیستم احیایی 3باند و در سیستم غیر احیایی یک باند پروتئینی متمایز تشکیل گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که پروتئین غالب در مایع کیست هیداتیک گاو و گاومیش ، پروتئینی با وزن ملکولی 27 کیلو دالتون می باشد. بنابراین برای تخلیص و جداسازی پروتئین های اختصاصی پروتواسکولکس توصیه به استفاده از سیستم احیایی می گردد.

کلیدواژه ها

کیست هیداتید، گاو، گاومیش ، SDS-PAGE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.