بررسی ارتباط ساختارهای تکتونیکی در پیدایش ذخایر تراورتن منطقه شمال و شمال شرق لوشان – استان گیلان و مدل سازی ژئومورفولوژیکی ذخایر تراورتن با استفاده از نرم افزار Cell Dynamical System

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی علوم زمین، آب و هوا و تغییرات اقلیمی
  • کد COI اختصاصی: DCON01_17
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر آرتنگ

کارشناس ارشد معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان-مدیر عامل شرکت آذرکان ماشین

فرزاد اسدی

هیات علمی گروه مهندسی معدن دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان

چکیده

محدوده مورد پژوهش در زون البرز غربی و جنوب –شرقی استان گیلان واقع گردیده است. تحقیق حاضر برای اولین بار در استان گیلان جهت شناسایی، معرفی و تعیین شرایط تشکیل ذخایر ترارتن و همچنین بررسی قابلیت استفاده از این تشکیلات به عنوان سنگ تزئینی و نما انجام پذیرفته است. مدل اولیه این تیپ از لایه های تراورتن با استفاده از نرم افزار C.D.S شبیه سازی شده و با شناسایی(برای اولین بار) و معرفی گسل امتداد لغز موجود در محدوده ترک نشین، دلایل شکستگی و بهم خوردگی ساختار اولیه لایه های تراورتن این معدن ارائه گردیده است. با استفاده از نتایج مطالعات زمین شناسی و تلفیق اطلاعات حاصله با داده های ماهواره ای به کمک نرم افزار GIS و تهیه نقشه های با مقیاس 1:5000 از محدوده مطالعاتی مشخص گردید که نه تنها رابطه بسیار تنگاتنگی بین تکتونیک منطقه و مناطق تراورتن ساز وجود دارد، بلکه مورفولوژی کنونی نیز متاثر از عملکرد نیروهای تکتونیکی فعال در منطقه می باشد. با توجه به جدایش وزنی بلوک های بزرگی از تراورتن، قابلیت استفاده از آنها در صنعت ساختمان به عنوان سنگ تزئینی و نما با انجام آزمایشات فیزیکی و شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج حاصله نشان دهنده کیفیت بسیار مناسب این سنگها می باشد.

کلیدواژه ها

تراورتن، تکتونیک، شرایط تشکیل، سنگ تزئینی، مورفولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.