جایگاه اخلاقی استفاده از ورزشکاران صحه گذار به عنوان برند انسانی در بازاریابی ورزشی از دیدگاه دانشجویان ورزشکار زن و مرد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 365

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBSCONF01_041

تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1398

چکیده مقاله:

امروزه محققان دریافته اند که انسان ها نیز می توانند به عنوان برند شناخته شوند. در دنیای کسب و کار ورزشی، افراد مشهور ورزشی به عنوان برند های انسانی توجه بسیاری را از جانب رسانه ها و شرکت های اسپانسر به خود جلب می کنند. هدف از انجام این پژوهش بررسی جایگاه اخلاقی استفاده از ورزشکاران صحه گذار به عنوان برند انسانی دربازاریابی ورزشی از دیدگاه دانشجویان ورزشکار زن و مرد می باشد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی – پیمایشی است و برای جمع کردن داده ها به شکل میدانی عمل شد. . ابزار اندازه گیری، دو پرسشنامه محقق ساخته بود که پرسشنامه اول به بررسی ویژگی های دموگرافیک و جایگاه برند از بعد اخلاقی پرداخته است و جمعا از 9 سوال اصلی و 10 سوال جمعیت شناختی تشکیل شده بود. نتایج آزمون t-test جایگاه اخلاقی و چهره ورزشی داخلی و خارجی در میان زنان و مردان داده های جدول شماره 1 نشان می دهد که تفاوت معنی داری بین جایگاه اخلاقی زنان و مردان وجود دارد P<0.05 توجه به میانگین حساب شده میانگین جایگاه اخلاقی در زنان 1.67 و در مردان 1.93 محاسبه شده است که نشان می دهد مردان بیش از زنان استفاده از انسان در اقدامات ترویجی را اقدامی اخلاقی می دانند. به طور کلی می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که تبلیغ یک محصول یا خدمت توسط ستارگان دنیای ورزش و افزایش فروش آن محصول اجتناب ناپذیر است و شاید می بایستی از این شیوه در آینده در تمام جوامع استفاده شود. البته باید ناظر بر کار ذینفعان اعم از حامی ورزشی و برند انسانی بود تا از این شیوه تبلیغاتی سوء استفاده نشود. از طرف دیگر می توان گفت که ما می توانیم با انتخاب یک برند انسانی ایرانی– اسلامی گامی نوین و موثر در این زمینه برداریم که با در نظر گرفتن ویژگی های برند انسانی مطابق با اعتقادات و فرهنگ ایرانیان باعث ترویج و تقویت این ویژگی ها شود.

نویسندگان

ایمان رحیمی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه خوارزمی

سمانه سادات آرامون

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی