تشخیص و ردیابی عابران پیاده با استفاده از کلاس بندهای شبکه عصبی مکرر و هیستوگرام گرادیان در توالی تصاویر مادون قرمز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی نوآوری در فناوری مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IECT02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد شاهرخی

دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه آزاد بروجرد،لرستان،ایران

محمدرضا امینی

دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه آزاد بروجرد، لرستان، ایران

چکیده

اخیرا تشخیص عابران پیاده از تصاویر مختلف به عنوان یکی از موضوعات مهم در حوزه پردازش تصویر و شناسایی آماری تبدیل شده است. تشخیص و و ردیابی همزمان عابران پیاده اهمیت دو چندان دارد و لیکن با چالش هایی نظیر زمانبر بودن و عدم قطعیت در تعیین موقعیت فرد همراه هستند. پیشتر روش های خودکار ارائه شدهاند که اغلب با دقت کم و عدم قطعیت در دستیابی به پاسخ بهینه همراه بوده اند، جامعیت لازم را ندارند و یا آنکه با مشکل بیش برازش همراه هستند. در مقاله کنونی، الگوریتمی در جهت تشخیص خودکار موقعیت عابران و نیز ردیابی آنها بر اساس تئوری کارآمد مرکب از شبکه هایی عصبی مکرر و هیستوگرام گرادیان در تصاویر مادون قرمز پیشنهاد شده که نسبت به روش های مشابه، از دقت و سرعت بالاتری در عملکرد برخوردار می باشد. در فاز نخست، توسط الگوریتم هیستوگرام گرادیان بهترین ویژگی های مورد نظر انتخاب می شود و سپس در الگوریتم شبکه عصبی مکرر به دنبال تشخیص عابر و نیز ردیابی وی خواهد بود. برای تقسیم داده های آموزشی از تکنیک اعتبارسنجی K-fold با مقدار K معادل 10 استفاده شده است. الگوریتم پیشنهادی در سطح قابل قبولی با خطای کمتر از %5 در تشخیص و ردیابی عابران پیاده عملکرد داشته است.

کلیدواژه ها

تشخیص عابرپیاده، تصاویر مادون قرمز، ردیابی، شبکه عصبی مکرر و هیستوگرام گرادیان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.