اثر زمان خوابانیدن بر تغییرات نسبی فسفر در راسته های مختلف خاک یک ردیف پستی بلندی اقلیمی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: AGRICULTURE03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه معاذالهی

فارغ التحصیل دکتری علوم خاک

افشین ایرانمنش

مربی گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

محبوب صفاری

استادیار پژوهشکده محیط زیست، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

چکیده

بررسی فسفر قابل دسترس در طی مراحل زمانی کاربرد کودهای فسفره در خاک های آهکی از آن جهت می تواند مهم باشد که کاربرد این کودها در این خاک ها می تواند سبب تبدیل سریع شکل های قابل دسترس از آن به شکل های غیرقابل دسترس شود. تحقیق حاضر تلاش داشت تا به بررسی تغییرات زمانی از فسفر اضافه شده در خاکهای مختلف از یک ردیف پستی-بلندی اقلیمی بپردازد. نتایج حاصله از این تحقیق نشان داد که با گذشت زممان 20 روزه از کاربرد کود فسفره به میزان 10 درصد از فسفر قابل دسترس کم می شود، این در حالی است که 50 درصد از کود به کاریرده شده در خاک در زمان اولیه به شکل قابل دسترس تبدیل شده است. تفاوت در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک ها سبب شده است که میزان رها سازی فسفر قابل دسترس پس از کاربرد کود فسفره متفاوت باشد، به نحوی که در دو رده اریدی سول و اینسپتی سول (برخلاف دو رده مالی سول و اینسپتی سول) بیشترین تثبیت و کمترین رها سازی مشاهده شد، که نیازمند می باشد در این نوع از خاک ها مقدار کمتر از فسفر با دفعات کود دهی بیشتری استفاده شود. همچنین بررسی رهاسازی فسفر قابل دسترس نشان داد که دو مدل پارابولیک و تابع به خوبی پتانسیل تفسیر رهاسازی فسفر را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

تبدیل، واجذب، فسفر، راسته های خاک، آهکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.