مدلسازی معادله ساختاری ادراک دانشجویان دانشگاه شیراز از کیفیت فرایند یاددهی یادگیری با رضایت تحصیلی آنها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET04_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه محترم

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

صادق قاسمی منش

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی از دانشگاه شیراز و کارمند آموزش و پرورش شهرستان سروستان فارس

مجتبی بیگی

کارشناس مدیریت آموزشی از دانشگاه شیراز و کارمند آموزش و پرورش شهرستان بوانات فارس

چکیده

هدف کلی از انجام تحقیق حاضر مدل سازی معادله ساختاری ادراک دانشجویان از کیفیت فرایند یاددهی یادگیری با رضایت تحصیلی آنها در دانشگاه شیراز بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه شیراز در سال تحصیلی 92 1391 بود. با استفاده از جدول مورگان 380 نفر از دانشجویان کارشناسی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند که از بین آنها 266 نفر به پرسشنامه ها پاسخ کامل دادند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه ادراک دانشجویان از کیفیت فرایند یاددهی یادگیری ترک زاده و محترم (1391) و مقیاس رضایت تحصیلی ترکزاده و محترم ( (1391 بود که پس از محاسبه روایی و پایایی توزیع و گردآوری شدند . داده های گردآوری شده با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ابعاد ادراک دانشجویان از اساتید، زمان و مکان، امکانات و تجهیزات و کیفیت طرح درس استاد؛ جو کلاس و کیفیت ارزیابی پیشرفت تحصیلی و در نهایت ادراک آنها از کیفیت شیوه تدریس اساتید به ترتیب بیشترین میانگین را به خود اختصاص دادهاند. به علاوه این نتیجه حاصل شد که رضایت تحصیلی دانشجویان در حد متوسط (Q2) میباشد. در نهایت مدل سازی معادله ساختاری نیز نشان داد که رابطه معناداری بین ادراک دانشجویان از کیفیت فرایند یاددهی یادگیری با رضایت تحصیلی آنها وجود دارد. به این ترتیب که ادراک دانشجویان از کیفیت فرایند یاددهی یادگیری، 0/48 از رضایت تحصیلی دانشجویان را پیشبینی میکند.

کلیدواژه ها

یاددهی یادگیری، رضایت تحصیلی، دانشجو، کیفیت آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.