رابطه تاب آوری و سلامت روان در مادران کودکان مبتلا به صرع مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی آیت ا...کاشانی اصفهان در سال 1396

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 468

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPCEE03_032

تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1398

چکیده مقاله:

صرع یکی از بیماریهای نسبتا0 شایع در کودکان است که بر سلامت روان اطرافیان به ویژه والدین کودک مبتلا تاثیرگذار می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین مولفه های تاب آوری و مولفه های سلامت روان در مادران کودکان مبتلا به صرع مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی آیت ا...کاشانی اصفهان در سال 1396، انجام گرفت. این پژوهش با شناسه اخلاق IR.IAU.KHUISF.REC.1397.100 کمیته ملی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی ثبت گردیده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود که به روش مقطعی انجام گرفت. جامعه آماری شامل مادران کودکان مبتلا به صرع مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی آیت ا...کاشانی اصفهان در سال 1396بود که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد85 نفر ازآنان انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد تاب آوری کانر و دیویدسون و پرسشنامه استاندارد سلامت روان گلدبرگ (GHQ-28) بود. داده ها به کمک نرم افرازSPSS-20 تجزیه و تحلیل شدند. میانگین نمره تاب آوری 61/10 ± 17/44 و میانگین نمره سلامت روان 32/29±14/75 بود. نتایج نشان داد که بین میزان تاب آوری و میزان سلامت روان، رابطه معنی دارمستقیم وجود دارد .(r= -0/448 , p> 0/001 ) نتایج پژوهش درنهایت نشان داد که هر چه میزان تاب آوری در مادران دارای کودک مبتلا به صرع بیشتر باشد، از سلامت روان بیشتری نیز برخوردار می باشند. لذا با استفاده از روش های حمایتی و آموزشی، باید در جهت افزایش تحمل و تاب آوری مادران این کودکان اقدام نمود تا از سلامت روان بیشتری بهره مند گردند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مریم سعادتی

کارشناسی ارشد پرستاری کودکان، مرکز تحقیقات سلامت جامعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران

سیدعلی ناجی

دکتری آموزش پرستاری، عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات سلامت جامعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.