تاثیر پس از برداشت اسانس زنیان، کیتوسان، کلریدکلسیم و متیلجاسمونات بر پارامترهای کمی، کیفی و انبارمانی انار رقم ملس دانه قرمز شهرضا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تحقیقات بنیادین در علوم کشاورزی و زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: ISCAG01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا غفوری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

عبدالرحمان محمدخانی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه شهرکرد

چکیده

انار محصول بومی و استراتژیک کشاورزی ایران است. کشور ما، ایران بزرگترین کشور تولیدکننده انار در جهان است، ولی متاسفانه هر ساله بخش قابل توجهی از محصول انار تولید شده در مراحل برداشت، پس از برداشت و دوره انبارداری از بین میرود و علیرغم مصرف زمان و هزینه، از چرخه مصرف خارج میشوند. بنابراین با توجه به اهمیت پژوهش در این زمینه، در تحقیقی اثر تیمارهای اسانس زنیان 500) و 1000 میلی گرم در لیتر)، کیتوسان (نیم و یک درصد)، کلریدکلسیم 5) و 10 درصد)، متیل جاسمونات 12) و 24 میکرولیتر در لیتر) بر حفظ کیفیت و بازارپسندی انار رقم ملس دانه قرمز شهرضا بررسی شد. آزمایش به صورت اسپیلیت پلات در زمان در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. میوه ها به مدت 3 ماه در انباری با دمای 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد انبار شدند و نمونه برداری به فاصله زمانی 45 روز انجام شد. به طور کلی از نظرحفظ ویژگیهای کیفی و بازارپسندی، تیمار کیتوسان یک درصد، اسانس زنیان 1000 میلی گرم در لیتر موثرتر از بقیه تشخیص داده شدند.

کلیدواژه ها

انار، کلرید کلسیم، متیل جاسمونات، کیتوسان، اسانس زنیان، انبارمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.