سال انتشار: 1398
محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
کد COI مقاله: OGPCONF05_093
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 301
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی و تعیین پارامترهای تخلخل و تراوایی سازند قم در ایران مرکزی برپایه نگاره های چاه پیمایی
چکیده مقاله:
پتروفیزیک علم مطالعه خصوصیات سنگها و اثر متقابل آنها با سیالات است. تخلخل، نفوذپذیری، درجه اشباع، شکل هندسی منفذها و خواص رادیواکتیو از مهمترین خواص پتروفیزیکی سنگها بشمار می آید.هدف اصلی این تحقیق بررسی توزیع پارامترهای پتروفیزیکی، تعیین نوع تخلخل و تعیین لیتولوژی با استفاده از نگارهای چاه پیمایی میباشد. در این مطالعه که با استفاده از داده های یکی از چاهای واقع در ایران مرکزی صورت گرفته است. لایه مخزنی سازند قم مورد ارزیابی پتروفیزیکی قرار گرفته اند.هدف مطالعه پیش بینی عملکرد مخزن در حالت تولید بهینه و برنامه ریزی جهت توسعه میدان و بررسی خواص پتروفیزیکی سازند قم در ایران مرکزی می باشد.در بخش زمین شناسی پس از بررسی کلیه اطلاعات و گزارش های موجود مطالعه زمین شناسی منطقه و همچنین تعیین و تفسیر محیط رسوبی سازند تشکیل دهنده ی مخزن گازی موجود در سازند قم درایران مرکزی در دستور کار قرار گرفته اند.جهت قضاوت در مورد تناسب یا عدم تناسب مخزن برای ذخیره سازی اطلاع از خواص پتروفیزیکی مخزن سراجه با استفاده از نمودارهای ژئوفیزیکی چگالی، صوتی و نوترون محاسبه گردیده و از روابط مختلف تجربی نیز برای محاسبه تخلخل استفاده شده است.تخلخل موثر به عنوان بخشی از مخزن که جهت ذخیره سازی قابل استفاده است در نظر گرفته شده است.حجم گاز برجای مخزن معادل 5/8 میلیارد متر مکعب برآورد شد. بیش از 20 درصد حجم برجای مخزن جهت ذخیره سازی قابل استفاده است.بنابراین ظرفیت ذخیره سازی مصنوعی گاز در سازند قم در حدود 1/3 میلیارد متر مکعب برآورد می شود.در بخش مطالعات پتروفیزیک کلیه اطلاعات دریافتی پس از دسته بندی مورد ارزیابی قرار گرفته اند.این ارزیابی ها جهت تعیین سنگ شناسی و لیتولوژی و تخلخل موجود مورد بحث قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا OGPCONF05_093 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/911324/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عباسی، دانیال و خراسانی، محمدعادل و مشیری، نیما،1398،بررسی و تعیین پارامترهای تخلخل و تراوایی سازند قم در ایران مرکزی برپایه نگاره های چاه پیمایی،پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت،تهران،https://civilica.com/doc/911324
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، عباسی، دانیال؛ محمدعادل خراسانی و نیما مشیری)
برای بار دوم به بعد: (1398، عباسی؛ خراسانی و مشیری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش فناوری اطلاعات در مدیریت بازاریابی مدرن با رویکرد اقتصاد محور
- مشخصات خانه های هوشمند با رویکرد معماری پایدار
- بررسی اثر آسایش حرارتی تطبیقی بر میزان مصرف انرژی یک ساختمان در اقلیم های مختلف ایران
- مطالعه تاثیر استفاده از پنجره های دوجداره مشبک بر صرفه جویی انرژی در ساختمان ها
- بکارگیری مدل بلوغ سازمانی مدیریت پروژه OPM3 در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تولید رنگ های رادار گریز در رنگرزی پارچه های سلولزی
- کاربرد لیکوئیت کریستال ها در تولید الیاف و پارچه های هوشمند
- Facial Synthesis of the Novel Oxazocine as Promising Antitumor Agents or Corrosion Inhibitors
- مزیتها و چالشهای استفاده از آفت کش های زیستی در مدیریت تلفیقی آفات کشاورزی
- نقش روغنهای معدنی در کشاورزی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.