سال انتشار: 1398
محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
کد COI مقاله: OGPCONF05_048
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 409
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله کاربردها و فرایند های نوین شبیه سازی کوپل مدل ژئومکانیک و دینامیکی مخازن درعملیات توسعه و بهینه سازی میادین نفتی
چکیده مقاله:
ژئومکانیک مخزن یک دانش میان رشته ای، در مورد مکانیک سنگ، زمین شناسی ساختمانی و مهندسی نفت است و هدف آن شناسایی مشکلات و مسائلی است که در حین اکتشاف و یا استخراج از مخازن نفت و گاز، پیش می آید و تحت عنوان مسائل ژئومکانیکی معروف است. امروزه در بسیاری از عملیات حفاری، تکمیلی و بهره برداری، عدم آگاهی از وضعیت ژئومکانیکی محیط، خود، به نوعی ریسک بزرگ تلقی می شود. بسط یک مدل ژئومکانیکی پایدار از میدان مورد مطالعه، ریسک موجود را تا حد قابل قبولی کاهش می دهد و مزایای با ارزش دیگری در طی عمر بهینه میدان بوجود می آورد. همچنین ژئومکانیک به عنوان دانشی نوپا در جهت بهینه سازی برداشت از مخزن، کاهش ریسک ها و کاهش هزینه های توسعه در کنار جلوگیری از خسارات شدید اقتصادی، کمک زیادی به فرآیند مدیریت مخزن میکند. مطالعه شبیه سازی کوپل به عنوان یکی از کامل ترین بخش ها در ضمینه مدل ژئومکانیکی و دینامیکی مخزن در راستای مدیریت بهینه ی مخازن هیدروکربوری امری بسیار مهم و ضروری است. نتایج شبیه سازی در مقیاس چاه، مخزن و میدان جهت بهینه سازی طراحی ها و عملیات، کاهش هزینه ها و خسارات احتمالی و در نهایت بهبود شرایط تولیدی مفید خواهند بود. همچنین از نتایج کوپل چهاربعدی مخزن، می توان به بررسی وضعیت و تغییرات تنش های برجا و کرنش های ناشی از تخلیه میدان و همچنین مقایسه و پیش بینی اثرات سناریوهای توسعه، روی آینده مخزن نام برد که می تواند در عملیات توسعه و بهینه سازی میادین نفتی بسیار مفید واقع شود. در این پژوهش با توجه به مطالعات صورت گرفته، مراحل ساخت و تحلیل مدل چهاربعدی ژئومکانیک مخزن ارائه و سپس نحوه کوپل شبیه ساز ژئومکانیک با مدل دینامیکی بررسی خواهد شد.
کلیدواژه ها:
ژئومکانیک ، مدل مکانیکی زمینMEM ، مدل کوپل ژئومکانیک ، کوپل کامل تنش و کرنش ، مدلسازی چهار بعدی مخزن
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا OGPCONF05_048 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/911279/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:گندم گون، محمدحسین و گندم گون، مهدی،1398،کاربردها و فرایند های نوین شبیه سازی کوپل مدل ژئومکانیک و دینامیکی مخازن درعملیات توسعه و بهینه سازی میادین نفتی،پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت،تهران،https://civilica.com/doc/911279
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، گندم گون، محمدحسین؛ مهدی گندم گون)
برای بار دوم به بعد: (1398، گندم گون؛ گندم گون)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تخمین پارامترهای ژئومکانیکی یکی از میادین نفتی از روی نمودارهای پتروفیزیکی و با استفاده از روش های هوشمند
- بررسی اثر آسایش حرارتی تطبیقی بر میزان مصرف انرژی یک ساختمان در اقلیم های مختلف ایران
- مطالعه تاثیر استفاده از پنجره های دوجداره مشبک بر صرفه جویی انرژی در ساختمان ها
- تخمین سرعت موج برشی در یکی از میادین هیدروکربوری جنوب ایران با استفاده از روش هوشمند رگرسیون ماشین بردار پشتیبان (SVR) با استفاده از داده های چاه نگاری
- بکارگیری مدل بلوغ سازمانی مدیریت پروژه OPM3 در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تولید رنگ های رادار گریز در رنگرزی پارچه های سلولزی
- کاربرد لیکوئیت کریستال ها در تولید الیاف و پارچه های هوشمند
- Facial Synthesis of the Novel Oxazocine as Promising Antitumor Agents or Corrosion Inhibitors
- مزیتها و چالشهای استفاده از آفت کش های زیستی در مدیریت تلفیقی آفات کشاورزی
- نقش روغنهای معدنی در کشاورزی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.