امکان استفاده از دوکفه ای ها به عنوان نشانگر زیستی آلودگی میکروپلاستیک

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 394

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF06_027

تاریخ نمایه سازی: 18 مرداد 1398

چکیده مقاله:

ورود میکروپلاستیکها به محیطهای آبی خطر ناشناخته ای است که اثرات زیستمحیطی ناشی از آنها باید مورد بررسی قرار گیرد. با وجود انجام مطالعات فراوان در خصوص استفاده از نرم تنان به عنوان شاخص آلودگی میکروپلاستیکها در محیط دریایی، همچنان توجیه قوی و روشن برای انتخاب گونه های شاخص وجود ندارد. مطالعه حاضر به بررسی پژوهشهای انجام شده میدانی و آزمایشگاهی در مورد میکروپلاستیکها در دوکفه ایها به عنوان یکی از مهمترین رده نرم تنان پرداخته است. تحقیقات میدانی نشاندهنده حضور گسترده میکروپلاستیکها در انواع گونه های دوکفهای از سراسر جهان است. بهدلیل توزیع گسترده و فراوان آنها در بسترهای مختلف و ارتباط نزدیک در هرم غذایی انسان، دوکفه ایها میتوانند بهعنوان شاخص زیستی آلودگی میکروپلاستیک در دریا محسوب شوند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که دوکفه ایها میتوانند مدل مناسبی برای تشخیص جذب، تجمع و سمیت ناشی از میکروپلاستیکها به شمار آیند.

نویسندگان

پروین صادقی

استادیار گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

فاطمه قانعی زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد زیستشناسی جانوران دریا، گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار