سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: ARCTUR01_006
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 2,003
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله معرفی تصاویر ماهواره کرونا در مطالعات باستان شناسی چشم انداز
چکیده مقاله:
مطالعات باستان شناسی چشم انداز به بررسی ارتباط متقابل انسان و محیط طبیعی می پردازد. در این خنثی ˓ رویکرد محیط طبیعی فضای غیرمنفعل و ایستا در مقابل فعالیت های انسان تلقی نمی شود و همواره در زندگی جوامع انسانی تاثیرگذار بوده است و انسان نیز با فعالیت های خود موجب تغییر در محیط طبیعی پیرامون می شود. در رویکرد باستان شناسی چشم انداز استقرارها و مکان های باستانی در مکان ها و استقرارهای باستانی مورد بررسی ˓ میان فضای غیرقابل استفاده قرار ندارد و تنها محوطه ها استقرارها و بین آنها صورت گرفته و ˓ بلکه تمامی فعالیت های انسانی که در محوطه ها ˓ قرار نمی گیرد جاده ها شناسایی ˓ بر محیط طبیعی اثرگذاشته است بررسی می شود و سایر عوارض فرهنگی مانند راه ها و ارتباط بین این ویژگی های فرهنگی مطالعه می شود. بنابراین باستان شناسی چشم انداز یک رویکرد میان رشته ای است که برای دستیابی به اهداف خود از روش های علوم مختلف از جمله سنجش از دور در قالب تصاویرماهواره ای بهره می برد. طیف گوناگونی از تصاویر ماهوارهای از جمله تصاویر آیکونوس و... در اینگونه از مطالعات به کار برده می شود. تصاویرماهواره جاسوسی ˓ اسپات ˓ لندست آمریکا با نام کرونا از جمله این تصاویر است که از دهه 1996 میلادی در دسترس عموم قرارگرفته است وتحولی عظیم درمطالعات باستان شناسی چشم انداز ایجاد کرده است. با کمک این تصاویرماهواره ای مطالعه تغییرات چشم اندازهای باستانی درطول زمان، شناسایی عوارض باستان شناختی و ویژگی های چشم اندازها مانند محوطه ها و استقرارها، راه ها، جاده ها و مسیرهای ارتباطی، کانال های آبیاری، مزارع و زمین های کشاورزی، معادن و... امکان پذیر است. در این مقاله ضمن معرفی تصاویر ماهوارهکرونا، به قابلیت های آن در باستان شناسی چشم انداز نیز پرداخته می شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ARCTUR01_006 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/910236/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زمانی نوری، اکرم و ولی پور، حمیدرضا،1398،معرفی تصاویر ماهواره کرونا در مطالعات باستان شناسی چشم انداز،نخستین همایش ملی باستان شناسی و تعامل آن با علوم وابسته،بابل،https://civilica.com/doc/910236
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، زمانی نوری، اکرم؛ حمیدرضا ولی پور)
برای بار دوم به بعد: (1398، زمانی نوری؛ ولی پور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تصاویر فراطیفی راهی نوین برای مستند نگاری میراث فرهنگی
- ارتباط علم فتوگرامتری با علم باستان شناسی و معماری و کاربرد آن
- باستان شناسی و سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS: مبانی، روش و کاربردهای GIS درباستان شناسی ایران
- اولین گزارش جانور باستان شناسی محوطه باستانی کله کوب، خراسان جنوبی، شرق ایران
- تاملی بر پیش از تاریخ جنوب غرب ایران؛ فراپارینه سنگی تا نوسنگی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مثنی و معدود در ایرانی میانه و نو
- نگاهی اجمالی به تعداد سکه های به دست آمده از کاوشهای فرانسویان در محوطه های بردنشانده و سرمسجد با تکیه بر مجموعه M.D.P
- دیاژنز یا تغییر ملکولی اجساد باستانی پس از مرگ، مطالعه موردی گورستان باستانی لما
- تحلیل جامعه شناختی آنتولوژیکال شدن روایت های باستان گرایی در دوره معاصر
- خوانش گفتمانی نقشمایه های ایرانی در سه نگاره از صادق تبریزی باتاکید بر نوگرایی در هنرایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.