سنجش کارایی و رتبه بندی مناطق اهواز در بخش زیرساخت های گردشگری با استفاده از مدل ارزیابی چندمعیاری و کوکگرجینگ

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی پژوهش، کارآفرینی و توسعه ملی با رویکرد حمایت از تولید ملی
  • کد COI اختصاصی: NCREND01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پرویزیان

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

هاجر احمدی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

امروزه در عصر حاضر گردشگری شهری به صورت یک مساله و فعالیتی مهم در مدیریت شهری و توسعه محلی پایدار شهرها درآمده است، ابتدا هدف انسان جستجوگر از گردش روی زمین دست یافتن به نقاط دیده نشده و بکر بود ولی امروزه انگیزه هایی چون؛ تفریح، تفرج، سیاحت، زیارت و گذراندن اوقات فراغت و ... افزایش یافته است. هدف اصلی این تحقیق سنجش کارایی و رتبه بندی مناطق اهواز در بخش زیرساخت های گردشگری می باشد. بنابراین سوال مطالعه این است که مهمترین شاخص های گردشگری در بخش زیرساخت کلان شهر اهواز کدام اند. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی - تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی است. شاخص های منتخب در دو مرحله از طریق مطالعه سوابق( طرح های تحقیقاتی، آمارنامه ها، کتب) و بهره گیری از آراء خبرگان گردآوری و ادغام گردیدند. پس از استخراج شاخص ها با استفاده از دو مدل تاپسیس و ویکور وزن شاخص ها بدست آمد و با استفاده از تکنیک میانگین رتبه ای ادغام گردید؛ سپس به وسیله نرم افزار GIS و استفاده از تحلیل CoKriging تجزیه و تحلیل گردیدند. تحلیل یافته ها آزمون با استفاده از تکنیک میانگین رتبه ای نشان می دهد در بین گزینه های تحقیق منطقه چهار رتبه 1را به خود اختصاص داده است، بنابراین از وضعیت مطلوبی برخوردار است. بعد از آن مناطق سه، هفت، شش، دو، یک، پنج، هشت به ترتیب با رتبه 2، 3، 4/5، 5/5، 5/5، 6/5، 8 اولویت های بعدی را به خودشان اختصاص داده اند.

کلیدواژه ها

سنجش کارایی، رتبه بندی، زیرساخت های گردشگری، اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.