اثر تلاوت قرآن بر ارتقای سلامت معنوی انسان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی قرآن و علوم زیستی با محوریت غذای سالم
  • کد COI اختصاصی: QSBHF02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ستوده نیا

دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان

زهره صالحی کوپایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اصفهان

چکیده

بیان مساله: تلاوت قرآن کریم جلوه ای از برقراری ارتباط انسان با خداست. قرآن نوایی زیبا و دلنواز دارد و بر اعماق جان انسان نفوذ می کند و به سبب آرامش و هدایت است. این مقاله به بررسی امکان اثر گذاری تلاوت قرآن بر ارتقای سلامت معنوی انسان در دو حوزه پاکسازی و بازسازی معنوی می پردازد: 1 . قرآن در بعد پاکسازی از آسیبهای معنوی می کاهد. هارمونی تلاوت آهنگین قرآن با زدودن زنگار قلب آلودگی های روحی و روانی و تسکین خاطر، می تواند در بهداشت روانی انسان موثر باشد. 2 . قرآن در بعد بازسازی با ارتقای ظرفیت معنوی ایمان و توکل باعث شرح صدر شده و می تواند در درمان آسیب های روانی انسان اثرگذار باشد. در این تحقیق به بررسی و تحلیل ویژگی های تلاوت قرآن بر موارد مذکور خواهیم پرداخت. هدف پژوهش: ارایه این نظر که با استفاده از نوای آهنگین و نافذ تلاوت قرآن کریم می توان در پاکسازی و بازسازی سلامتمعنوی انسان بهره برد و بخشی از آسیب های روحی انسان را ترمیم کرد. روش و چگونگی انجام پژوهش: این تحقیق با استفاده از روش اسنادی کتابخانه ای به توصیف و تحلیل محتوای آموزه های قرآنی و روایی در باره اثر تلاوت قرآن بر ارتقای سلامت معنوی در دو حوزه پاکسازی و بازسازی معنوی می پردازد. در موارد لزوم، نیز نمونه های آزمایش تجربی انجام شده به عنوان شاهد و موید گزارش می شود. یافته ها و نتیجه گیری: تلاوت آهنگین قرآن به شکل موثری می تواند در پاکسازی آسیب های فکری روحی روانی و رذایل اخلاقی و بازسازی سلامت معنوی انسان از طریق تغییر فکر و رفتار موثر باشد. در یک نمونه تلاوت قرآن استاد عبدالباسط در ژوهانسبورگ باعث ایمان آوردن بیش از نود نفر شده است.

کلیدواژه ها

تلاوت، روان، سلامت، قرآن، معنویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.