چالش های کاربرد گیاهان تراریخته

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ03_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده حسین خانی آبادچی

دانشجوی کارشناسی، بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

فردیس ملکی جهان

دانشجوی کارشناسی، بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مریم مانده گاری

دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان

محمدتقی گلمکان

دانشیار، بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

با توجه به انفجار جمعیت جهانی و افزایش غیر قابل مهار نیاز غذایی و تامین امنیت غذایی، استفاده از گیاهان تراریخته، علی رغم چالش های موجود، به عنوان یکی از زمینه های در حال سرمایه گذاری است. مهندسی ژنتیک با تولید محصولات تراریخته فرصتی را برای ایجاد امنیت، رفع سوء تغذیه و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی ایجاد کرده است. اما این نکته قابل ذکر است که هر فناوری در کنار مزایای فراوان خود، مخاطراتی را نیز به ارمغان می آورد که به نوبه خود، قابل اغماض نیست. همچنین، ملاحظات در حفظ محیط زیست و سلامت انسان، منجر به بحث های فراوانی در مورد معایب و مزایای این نوع محصولات گردیده است. در این پژوهش، با گذری بر تاریخچه این فناوری و ادبیات محصولات تغییر یافته ژنتیکی (تراریخته)، مزایا و چالش های این قبیل گیاهان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

تغذیه جهانی، تراریخته، مهندسی ژنتیک،DNA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.