بررسی اثر آللوپاتی اسانس گیاهان دارویی آویشن شیرازی ودرمنه بر جوانه زنی ،طول ریشه چه وساقه چه اسفرزه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ03_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه صادقی

مدرس ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران

جابر شیخ نسب

فارغ التحصیل کارشناسی ناپیوسته تولید وبهره برداری گیاهاندارویی ومعطر ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثرات آللوپاتی اسانس گیاهان آویشن شیرازی و درمنه بر جوانه زنی علف هرز اسفرزه پژوهشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. تاثیر غلظتهای مختلف اسانس قسمت های هوایی گیاهان فوق (5، 20، 50، 100 درصد) پس از استخراج اسانس توسط دستگاه تقطیر با آب طرح کلونجر و حل شدن آنها در آب با استفاده از صمغ عربی روی صفاتی چون درصد جوانه زنی، طول ریشه چه و طول ساقه چه علف هرز اسفرزه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین جوانه زنی مربوط به تیمار شاهد (آب مقطر) است و اثر سطوح مختلف تیمارها بر روی صفات مورد مطالعه تفاوت معنی داری نسبت به محلول شاهد دارد و با افزایش غلظت اسانسها اثرات بازدارندگی چشمگیری بر درصد جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه علف هرز اسفرزه مشاهده شد به طوری که جوانه زنی بذر در غلظت 100% اسانس گیاهان آویشن شیرازی و درمنه کاملا متوقف گردید. با توجه به نتایج بدست آمده می توان اظهار نمود که اسانس گیاهان آویشن شیرازی و درمنه به عنوان ترکیبهای قوی برای کنترل این علف هرز می تواند نتایج امیدوارکننده ای را در راستای توسعه کشاورزی ارگانیک در پی داشته باشند.

کلیدواژه ها

اسانس، آویشن شیرازی، درمنه، علف هرز اسفرزه، آللوپاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.