تحلیل حقوقی ماهیت خسارت معنوی و طرق جبران آن در پرتو آرای فقهی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: MCCONF04_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ناصر

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

مصطفی خیری نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

چکیده

در عصر حاضر با پیشرفت تکنولوژی و گسترش امکانات، وقوع خسارت و به تبع آن ایجاد ضرر امری غیر قابل اجتناب می باشد. اما متعلق ضرر معمولا مال یا پدیده های مادی می باشد اما باید دانست که ممکن است در مواردی متعلق ضرر امور مادی وقابل لمس نباشد بلکه حیثیت، آبرو یا عواطف و احساسات نیز می تواند متعلق ضرر قرار گیرند. در نظام حقوقی ایران با وجود تصریح به خسارت معنوی در قوانین مختلف اما همچنان در عمل بسیاری از محاکم از صدور حکم به جبران خسارت معنوی امتناع می ورزند. نگارندگان در این مقاله ضمن بررسی مفهوم خسارت معنوی به چگونگی جبران خسارت این قبیل زیان ها نیز می پردازند و در انتها به چرایی تردید محاکم در صدور رای به جبران خسارت ضرر های معنوی پرداخته و راهکارهایی را جهت برون رفت این محاکم از تردید پیشنهاد می دهند

کلیدواژه ها

ضرر، خسارت معنوی پدیده های غیر مادی، جبران خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.