بررسی شیوع چاقی و اضافه وزن در شهرستان قائن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره ی پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور
  • کد COI اختصاصی: MSEMSMED13_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا جانی

مربی، گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی، بیرجند، ایران

محمد رضا رزم آرا

مربی، گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی، قائنات، ایران

ریحانه نوروزی

دانشجوی پرستاری، گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری واحد قاینات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات، ایران

مهلا تاجیک

دانشجوی پرستاری، گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری واحد قاینات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات، ایران

چکیده

سابقه و هدف: چاقی به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در دنیا مطرح می باشد و شیوع آن با تغییر الگو های غذایی و فعالیت های جسمی رو به افزایش است . نظر به وجود گزارشهای مبنی بر شیوع بالای چاقی و اضافه وزن در ایران و بخصوص در میان زنان و با توجه به ارتباط این عارضه با بیماری های مزمن و فقدان اطلاعات کافی در این زمینه این تحقیق با هدف تعیین شیوع چاقی و توزیع چربی و عوامل موثر بر آنها در بین نمازگزاران مراجعه کننده به مصلی شهرستان قائن انجام گرفت. مواد و روش ها : مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی 267 نفر از نمازگزاران شهرستان قائنات در سال 1396 انجام شد. نمونه گیری به روش دسترسی ساده بدست آمدند . ابزار گردآوری شامل چک لیست پژوهشگر ساخته که روایی و پایایی آن توسط پژوهشگر تایید شده است . جهت تجزیه و تحلیل از نرم افزار SPSS ورژن 23 توسط آزمون های آماری تی مستقل ، من ویتنی ، کروسکال والیس ، ANOVA و کای اسکوئر استفاده شد . یافته ها: 2 / 68 % جمعیت را زنان ( 182 نفر) و 8 / 31 % مردان ( 85 نفر) ، 4 / 55 % خانه دار ( 148 نفر)، 6 / 8 % شغل آزاد ( 23 نفر)، % 7 / 0 کشاورز ( 2 نفر)، % 4 / 0 محصل ( 1نفر)، % 2 / 5 دانشجو ( 14 نفر)، % 6 / 8 بازنشسته ( 23 نفر)، % 21 ( 56 نفر) کارمند تشکیل داده بودند که 4 / 3 % کمبود وزن ( 9نفر)، 2 / 35 % نرمال ( 94 نفر)، 7 / 30 % اضافه وزن ( 82 نفر)، 2 / 23 % چاقی درجه 1 ( 62 نفر)، 6 % چاقی درجه 2 ( 16 نفر)، 5 / 1 % چاقی مفرط ( 4 نفر) بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق تصمیم گرفتیم با دادن بروشور های آموزشی به نمازگزاران در راستای کنترل وزن و اصلاح سبک زندگی جهت جلوگیری از اضافه وزن و بیماری های مرتبط با آن به بهبودی آمار کمک کنیم.

کلیدواژه ها

چاقی، اضافه وزن، شیوع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.