آداب وضو در بیماران بستری در بیمارستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشکده پرستاری ارتش، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JANF-13-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 875
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین جعفری گلستان

مربی، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه مدیریت پرستاری

محمود رایگان

کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی، ایران، قم، معاون پژوهشی موسسه انوار طاها

حسین رایگان

دانشجوی کارشناسی پرستاری، ایران، تهران، دانشکده پرستاری آجا

سیمین تاج شریفی فر

مربی، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه بهداشت مادر و نوزاد

چکیده

مقدمه: وضو از احکام و مسایل طهارت بوده و دارای جنبه های معنوی، اخلاقی، تربیتی و بهداشتی می باشد که گاه مستحب و گاه واجب است. از مواردی که انجام وضو برای آن ضروری می باشد، نماز است. از آنجا که نماز در هیچ حالی نباید ترک شود، لذا انجام وضو، که مقدمه نماز محسوب می شود، از همین حکم برخوردار است. اما با توجه به حال افراد و وضعیتی که در آن قرار می گیرند، این عمل احکام متفاوتی دارد. از آن جمله بیماران هستند که با توجه به انواع بیماران و بیماری های آنان، وضو گرفتن ممکن است، که طرق گوناگونی پیدا کند که در احکام و فتاوا، تاثیر شگرفی می گذارد. مواد و روش ها: مقاله حاضر مروری بوده که از طریق مطالعات و بررسی آیات شریفه قرآن، کتب، احادیث و روایات اسلامی و با کلید واژه (وضو، نماز، بیمار، پرستار) گردآوری شده است.یافته ها: هر چند امروزه گاهی مسایل عبادی بیماران، در روند درمان بیماری مورد غفلت قرار می گیرد، اما این مسیله، از اهمیت عبادات نمی کاهد. بنابراین ضروری است تا به مسایلی همچون نماز و وضو توجه بیشتری شود و جایگاه آن همان گونه که در اسلام سفارش شده است، نشان داده شود. یکی از حالت های ناگزیر که بر انسان عارض می شود، بیماری است و هر انسانی این پدیده را به کرات در زندگی تجربه می ک ند. بنابراین نیاز است تا وظایف عبادی خود را در این دوران نیز بداند. بحث و نتیجه گیری: چگونگی انجام وضو در دوران بیماری، اهمیت بسزایی دارد. چرا که از طرفی نمی توان نماز را ترک کرد و از سوی دیگر نماز را بدون طهارت نیز نمی توان انجام داد. لذا لا صلاه الا بطه ور. از سوی دیگر نیز طبق قاعده نفی حرج، بنده مومن نباید خود را در مشقت بیاندازد و احکام حرجی نیز در اسلام منفی است. پس باید به گونه ای وضو انجام بگیرد که به همهاین موارد توجه شده باشد.

کلیدواژه ها

وضو، نماز، بیمار، پرستار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.