مدیریت مراکز درمانی در بحران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشکده پرستاری ارتش، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JANF-10-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه فرشی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری رزمی

عبدا... ثقفی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری رزمی

چکیده

مقدمه: در سراسر تاریخ حیات بشر، جان و مال انسانها همواره دستخوش حوادث پیش بینی نشده و گهگاه هولناک و مرگبار بوده است. خاطرات و آثار خسارات ناشی از آن همانند خاطرات جنگ ها مصیبت بار و خونین در تاریخ بشر جاودان مانده اند. این حوادث همواره در نقاط مختلف جهان از جمله کشور ایران به وقوع می پیوندد در برخی مناطق این حوادث به بحران و در برخی دیگر فقط در حد یک حادثه باقی می ماند که تفاوت آنها را بایستی در آمادگی مقابله با حوادث جستجو نمود بطوری که اگر آمادگی برای مقابله وجود داشته باشد این بحران درحد حادثه باقی مانده و در غیر این صورت به فاجعه ای دلخراش مبدل می گردد. لذا داشتن برنامه آمادگی با حوادث برای هر سازمان و با هر نوع فعالیتی امری حیاتی است که در این میان مراکز درمانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و حتی بدلیل جایگاه حساس آنها در امر خدمت رسانی به آسیب دیدگان در زمان حوادث، داشتن برنامه ایمنظم و منسجم امری حیاتی بنظر می رسد. مواد و روش ها: این تحقیق یک مطالعه مروری می باشد که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده از منابع اینترنتی، تحقیقات منتشر مرتبط با موضوع انجام گرفته است.یافته ها: با وجود اینکه در سالهای اخیر تلاش های بسیاری در زمینه طراحی برنامه مقابله با حوادث غیرمترقبه در مراکز درمانی صورت گرفته، اما بدلیل داشتن نواقص و عدم سازگاری با مراکز درمانی به مرحله اجرایی نرسیده است و با بررسی هایی که در سطح بیمارستان های مختلف صورت گرفته مشخص شده که تاکنون در زمینه ایمنی در برابر حوادث غیر مترقبه، هیچگونه چک لیست مدونی جهت بازدیدهای ایمنی و بهداشت حرفه ای وجود نداشته است.بحث و نتیجه گیری: برای رویارویی مراکز درمانی با حوادث غیرمترقبه، تدوین یک برنامه مدون برای آمادگی قبل از وقوع حادثه، از اهم وظایف مدیران بیمارستانی است. پرستاران نیز به عنوان یکی از اعضای مدیریت بیمارستان در برنامه ریزی مراکز درمانی به منظور حفظ آمادگی موثر نقش اساسی دارند.

کلیدواژه ها

مدیریت مراکز درمانی، بحران، پرستار، مدیریت بحران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.