بررسی روند شکل گیری و علل رقابت های تجاری در خلیج فارس و بازتاب آن در بندر کانتون چین (قرون یکم تا سوم هجری/هفتم تا نهم میلادی)
محل انتشار: مجله تاریخ اسلام و ایران، دوره: 27، شماره: 33
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 567
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HII-27-33_004
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1398
چکیده مقاله:
در دوران ساسانی تاجران زردشتی(پو سه) از مشهورترین تاجران اقیانوس هند و از جمله سواحل چین بودند که تجارت را در انحصار خود داشتند و اغلب نیازمندیهای سرزمینهای عربنشین را نیز برآورده میکردند. زیرا تجار عرب غالبا به سفرهای تجاری شرق آفریقا میپرداختند؛ اما فتح ایران توسط عربهای مسلمان و تسلط آنان بر بنادر و سواحل خلیج فارس در قرون یکم و دوم هجری موجب فعال شدن تجار عرب (اباضی عمان و سپس عراقی) در کنار بازرگانان زردشتی در اقیانوس هند شد؛ چنان که آنان برای تجارت به سواحل چین به خصوص بندر خانفوا (کانتون یا گوانجوی امروزی) سفر میکردند. اما تحولات سیاسی خلیج فارس همواره منجر به رقابت یا اتحاد تاجران میشد که بر روابط و جایگاه آنان در بندر کانتون نیز تاثیرگذار بود. مقاله حاضر در پی مطالعه تاثیر تحولات تاریخ سیاسی خلیج فارس و رقابت های مذهبی اقتصادی گروههای بازرگان در جامعه مبدا در شکلگیری رقابتهای مذکور در مهاجرنشین بندر کانتون چین است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبد الرسول خیراندیش
استاد گروه تاریخ دانشگاه شیراز
سیده زهرا زارعی
دانشجوی دکتری تاریخ ایران اسلامی دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :