رابطه تاب آوری با ابعاد پنجگانه شخصیت و اختلالات بالینی افسردگی، اضطراب و جسمانی سازی در دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه الزهرا (س)
محل انتشار: مطالعات روان شناختی، دوره: 11، شماره: 0
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 516
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSHST-11-0_003
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1398
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تاب آوری با ابعاد پنجگانه شخصیت و اختلالات بالینی افسردگی، اضطراب و جسمانی سازی در دانشجویان دختر مقطع کارشناسی دانشگاه الزهراء (س) انجام شد. این پژوهش از نوع همبستگی بود. از میان جامعه آماری 5590 نفره دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه الزهراء(س)، 400 نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه تاب آوری کوباسا، مدی و کاهن، شخصیت نئو(60NEO-FFI-) کاستا و مک کریو خلاصه علائم مرضی(18BSI-) دروگاتیس استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شدند. تحلیل آماری نشان داد که بین تاب آوری با افسردگی، اضطراب و جسمانی سازی و روان رنجور خویی رابطه معنادار منفی در سطح 0001/0 p< وجود دارد و بین تاب آوری با توافق پذیری، برونگرایی و وجدان گرایی رابطه معنادار مثبت در سطح 0001/0 p< مشاهده شد، اما بین تاب آوری و تجربه پذیری رابطه معناداری یافت نشد. با توجه به رشد روز افزون نرخ اختلالات بالینی و شخصیت منحصر به فرد هر شخص، با آموزش تاب آوری می توان گام موثری را در جهت بهبود سلامت روانی جامعه برداشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم فرح بیجاری
دانشگاه الزهرا(س)
مهرانگیز پیوسته گر
دانشگاه الزهرا(س)
مهدیه سادات صدر
دانشگاه الزهرا(س)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :