مقایسه حساسیتپذیری و تولید رسوب واحدهای سنگی گرانیت و آهک در اقلیم-های نیمهخشک و خشک سرد(مطالعه موردی: حوزه آبخیز منشاد یزد)
محل انتشار: چهارمین همایش ملی فرسایش و رسوب
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,954
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESNC04_060
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1388
چکیده مقاله:
شناسایی و طبقهبندی سنگها از نظر تخریب و فرسایشپذیری از اهداف اصلی تحقیق حاضر میباشد، زیرا سنگها مهمترین منشاء رسوبات آبی را تشکیل می دهند . مقایسه فرسایش پذیری تودههای آهکی وگرانیتی در حوزه آبخیز منشاد یزد به دو روش سلبی و سازمان زمین- شناسی نشان داد که سنگهای گرانیتی شیرکوه در مقابل تخریب و فرسایش در کلاس متوسط و سنگهای آهکی سازند تفت در کلاس مقاوم قرار میگیرند. به عبارت دیگر سنگهای گرانیتی به رغم مقاومت فیزیکی بالا در محیطهای آزمایشگاهی در اقلیمهای خشک و سرد هم چون کوهستانها ی یزد حدود 25 درصد پایداری کمتری نسبت به سنگ آهک داشته و به همین میزان سهم بیشتری در تولید رسوب ایفا میکنند. به عبارت دیگر سنگهای گرانیتی در اقلیمهای خشک و نیمهخشک سرد در مقابل دما شکافتگی و هیدرولیز بسیار حساس تر از سنگهای آهکی بوده و با فرایند آرنی شدن و تبدیل به قطعات کوچکتر برای جابه جایی و فرسایش آماده میشوند. از بین دو روش مذکور، روش سلبی به دلیل دخالت نوع عوامل، تطبیق
بیشتری با شرایط منطقه نشان میدهد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم سادات میرعلوی
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری،دانشکده منابع طبیعی یزد
محمدرضا اختصاصی
دانشیار، دانشکده منابع طبیعی یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :