سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: TGCE03_048
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 244
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیلی بر نقش جغرافیا و اقلیم در گردشگری و تجارت راه ری، برمبنای متون تاریخی
چکیده مقاله:
راه های ری، بخشی از راه های موسوم به راه ابریشم بوده است که این مقاله به واکاوی علل و چگونگی رونق گردشگری و تجارت این راه ها در تبعیت از وضعیت مناسب اقلیمی و طبیعی شهر ری پرداخته است. به این منظور به مدد متون تاریخی، نقشه ها، گزارش های باستان شناسی و نیز با مرور داده های موجود، ضمن دستیابی به چهره طبیعی شهر و راه های در گذار از آن، به واکاوی و تحلیل نسبت رونق راه ها و گردشگری شهر و زیست محیط آن پرداخته شده است. از منظر جغرافیا و مکان شهر ری از مهم ترین شهرهای بازرگانی جهان بوده که آن را دروازه جهان ، چهارراه بزرگ ، شاهراه دنیا و میانجی خراسان و گرگان و طبرستان و عراق معرفی کرده اند. مرکزیت و محوریت ری چنان چشمگیر بوده که بسیاری از بازرگانان ناگزیر به آمدوشد به ری بوده اند. ازیک سوی ری در میانه بسیاری از راه های تجاری مهم آن زمان قرار داشته است و ازسوی دیگر، در گستره بخش شرقی جهان اسلام، آنان که می خواستند به مکه مشرف شوند از ری می گذشتند. سفرهای زیارتی شیعیان هم در پیوند با ری بوده و مسافران نجف و کربلا و مشهد از ری عبور می کرده اند. جز اهمیت مکانی ری و به تبع راه ری، عوامل دیگری نیز در رونق بسیار راه ری موثر بوده اند که در این پژوهش بررسی شده اند. پرآبی نسبی راه ری؛ خوش آب وهوایی آن و خوش مسیری اش تاآنجاکه در منابع تاریخی آسان ترین و آبادترین راه ایران معرفی شده است. همچنین راه ری در دشت ری واقع بود که به نسبت سایر نواحی جنوبی جبال البرز، مسطح و آسان رو به شمار می رفت. زیرا جنوب راه ری، عمدتا، با بیابان ها و شمال آن با رشته کوه البرز محدود شده است. مجموعه این عوامل موجب رونق راه ری بوده است
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا TGCE03_048 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/885754/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:معصومی خامنه، دنیا،1397،تحلیلی بر نقش جغرافیا و اقلیم در گردشگری و تجارت راه ری، برمبنای متون تاریخی،سومین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک،همدان،https://civilica.com/doc/885754
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، معصومی خامنه، دنیا؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، معصومی خامنه؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی و شرح رخنمایی بقایای مکشوفه از سده های میانی اسلامی در محوطه اسپی مزگت
- بررسی سیرتکامل ایوان در معماری بومی مازندران
- مراحل ساختاری کاروانسرا
- بررسی قاب بندی های رایج در سکه های نقره ی ابوسعید ایلخانی
- مطالعه و تحلیل کاربری فضاهای معماری ارگ سه کوهه، آخرین کرسی نشین سیستان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- هوشمند سازی و مدیریت پارکینگ ها در مجتمع های چند منظوره
- واکاوی جایگاه هنرهای بومی در موزه های ایران و جهان در دوره معاصر
- نوسانات قیمت بازار و تاثیر آن در پروژه های عمرانی(شهر جهانی یزد)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی اقتصادی و تحلیل و مقایسه بین دو سیستم گوگرد زدایی از سوخت مازوت و سولفورزدایی از دود دودکش
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
- توسعه نرم افزارهای شبکه های توزیع به منظور به کارگیری در مطالعات طراحی و تحلیل این شبکه ها
- طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت مصرف انرژی در یخچال دو متری اپن
- شناسایی و انتخاب پروژه های بهینه سازی انجام شده در نیروگاه های تحت پوشش وزارت نیرو و فراهم سازی امکانات و پیش نیازهای لازم برای بررسی عملکرد آن ها
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.