بررسی رابطه بین سایش اجتماعی کارکنان با عزت نفس سازمانی و تعارضات فردی آن ها در استانداری کرمان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS02_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شفیعی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی

سنجر سلاجقه

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

خداوند متعال خواهان جسم، ذهن و روحی سالم برای انسان هاست تا زندگی پر نشاط و با طراوتی داشته باشند، اما برخی ذهنیت های نادرست، شرایط مطلوب رفتار انسانی را بر هم می ریزد. یکی از این رفتارهای نا مطلوب و ذهنیت های نادرست، سایش اجتماعی است که ضروری است عوامل پیدایش و رشد آن در سازمان و مهم تر از آن در خود شخصی که خواه به عنوان سرپرست یا به عنوان همکار در سازمان ایفای نقش میکند ریشه یابی و برطرف شود. از آنجا که سایش اجتماعی عبارتست از ادراک فرد از اینکه مورد توجه و علاقه دیگران نبوده و در هر مکان و زمانی امکان دارد اطرافیان، با عمل و سخنی اعتبار و آبرویش را به سخره گیرند، بنابراین به طور مداوم با آنها تعارض و تنش داشته و شاید نوع شدیدی از عدم تطابق و توافق بین آنها به وجود آید. در هر حال امروزه یکی از مسائل اساسی مدیریت سازمان ها رویارویی با تفاوت ها و اختلافات سازمانی است، که هر مدیری وقت قابل ملاحظه ای برای حل آنها اختصاص می دهد. اما ضرورت وجود تضاد و تناقض درست مثل ضرورت وجود هواست، برای بقا باید از آن استفاده کرد و نمیتوان آن را کنار گذاشت. ولی باید توجه داشت که اختلافاتی که لاینحل باقی می مانند، به تدریج موجب مقاومت افراد می شوند و حل آنها در فرصت های بعدی مشکل تر خواهد بود و هنگامی کهکاملا0سرکوب شوند، موجب عکس العملهای توام با عدم عزت نفس می گردند.این پژوهش رابطه بین سایش اجتماعی کارکنان با عزت نفس سازمانی و تعارضات فردی کارکنان در استانداری کرمان بررسی میکند. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان پیمانی و رسمی استانداری کرمان به تعداد 700 نفر می باشد. که با استفاده از فرمول کوکران، 247 نفر انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری سه پرسشنامه سایش اجتماعی، عزت نفس سازمانی و تعارضات فردی است. میزان روایی پرسشنامه ها به ترتیب 0/972، 0/959 و 0/87 است. ضریب پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 0/945، 0/945 و 0/94 محاسبه گردید. برای آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و چندگانه از طریق نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته های تحقیق حاکی از وجود رابطه مستقیم بین سایش اجتماعی با عزت نفس سازمانی و تعارضات فردی است. نتیجه کلی نشان می دهد رفتارهای منفی سازمانی پیامدهای نامطلوبی برای موفقیت فردی و سازمانی به همراه دارد،اگرچه ممکن است همیشه این رفتارها با هم در ارتباط نباشند. با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود برای افزایش عزت نفس وکاهش تعارضات فردی در میان کارکنان، مدیران برخی رفتارهای منفی نظیر سایش اجتماعی را به حداقل برسانند.

کلیدواژه ها

سایش اجتماعی، عزت نفس سازمانی، تعارضات فردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.