افزایش کیفیت توان ریز شبکه های مستقل با نفوذ زیاد سیستم های تولید توان تجدید پذیر متناوب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس نوآوری در علوم کامپیوتر و مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICSEE02_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حاجی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی برق، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران

عسگر حاجی بدلی

استادیار، گروه مهندسی برق، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران

چکیده

در دهه های اخیر، تمایلات فراوانی جهت نصب واحدهای منابع تولید پراکنده در سیستم قدرت ونیز بهره برداری از ریزشبکه های قدرت وجود داشته است. ازآنجایی که معمولا0منشا اصلی تامین توان در ریز شبکه ها و DGهامعمولا0انرژیهای تجد ید پذیر است؛ به دلیل نوسانات توان تولیدی خروجی ریز شبکه ها و نیز ایزوله بودن از سیستم قدرت سراسری،معمولا0ریزشبکه ها در معرض مشکلاتی نظیر نوسانات ولتاژ و فرکانس هستند. در این مقاله، یک استراتژی کنترل فرکانس و ولتاژ برای یک ریزشبکه جداگانه با نفوذ زیاد سیستمهای تولید توان تجدیدپذیر متناوب پیشنهاد دادهشده است. ریزشبکه موردبررسی به دلیل نفوذ زیاد منابع تولید توان متناوب (با توان خروجی غیرقابل پیشبینی) مستعد نوسانات فرکانس و ولتاژ است. برای این منظور یک سیستم ذخیره انرژی باتری برای تولید فرکانس اسمی سیستم بهجای دیزل ژنراتور سنکرون برای پایداری و کنترل فرکانس پیشنهادشده است. این باعث میشود تا فرکانس سیستم مستقل از اینرسی دیزل ژنراتور سنکرون باشد. برای کنترل ولتاژ پیشنهادشده است که کنترل افتی توان راکتیو / فعال به کنترل کننده توان راکتیو معمول اضافه شود. با افزودن یک کنترل Q/P افتی، به طور چشمگیری نوسانات ولتاژ ناشی از نوسانات قدرت خروجی خود کاهش مییابد. ونهایتا0 بهمنظور نزدیکتر کردن هرچه بیشتر ریزشبکه موردبررسی به شرایط بهرهبرداری واقعی و عملی، توان راکتیو مصرفی بارها نیز در نظر گرفته شد. تامین توان راکتیو مصرفی بر عهده STATCOM نصب شده در باس دیزل ژنراتور قرار گرفت . نتایج شبیه سازی در محیط نرم افزار MATLAB/SIMULINK اثربخشی استراتژی کنترل پیشنهادی و نیز عملکرد مناسب STATCOM را از دیدگاه های کنترل فرکانس و ولتاژ اثبات نشان داد.

کلیدواژه ها

سیستم باتری ذخیره ساز انرژی (BESS)، کنترل فرکانس، کنترل ولتاژ، ریزشبکه مستقل، انرژی تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.