راهکاری کارآمد برای افزایشQoS با بهینه سازی توان مصرفی براساس تعدیل بار و تکنیکDVFS در محیط رایانش ابری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس نوآوری در علوم کامپیوتر و مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICSEE02_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شاه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری سیستمهای کامپیوتری × دانشگاه آزاد اسلامی (واحد رودهن)، گروه مهندسی کامپیوتر

میر شهریار امامی

فوق دکترای کامپیوتر و استادیار دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی(واحد رودهن)، گروه مهندسی کامپیوتراستاد مدعو دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات تهران)دانشکده فنی و مهندسی دانشکده اقتصاد و مدیریت

چکیده

بهینه سازی توان مصرفی امری پر اهمیت در جهت افزایش کیفت خدمات (QoS) در سرویس دهنده های ابری به حساب می آید. در این میان، مجازی سازی یکی از تکنولوژی های کلیدی در رایانش ابری است که این امکان را فراهم می آورد که ماشین های مجازی جهت حفظ و افزایش کارایی برنامه های کاربردی بدون قطع سرویس به میزبان های دیگر انتقال یابند و همچنین سبب می شوند که از منابع بطور بهینه استفاده گردد. چالش پیش رو حفظ توازن بار مصرفی در سرویس دهنده های ابری است. در این مقاله به ارائه ی الگوریتمی کارامد برای تعدیل بار و مدیریت توان در شرایطی که سرویس دهی در وضعیت حداکثر حجم کاری مرکز داده صورت می پذیرد، پرداخته ایم. این الگوریتم با مانیتور نمودن میزان بهره وری میزبانهای سرویس دهنده ابری با استفاده از تکنیک اختلاف پتانسیل پویا و مقیاس بندی فرکانس (DVFS) و مهاجرت ماشین های مجازی در بازه های زمانی معین، بار اضافی میزبان های پر بار را به میزبان های کم بار انتقال می دهد. نتیجه شبیه سازی توسط نرم افزارهای CloudSim و MATLAB نشان داد که روش پیشنهادی حتی در شرایط حداکثری حجم بار کاری، با حفظ توازن بار سبب می گردد که میزان مصرف انرژی در سرویس دهنده های ابری به میزان قابل توجهی پایین آید.

کلیدواژه ها

رایانش ابری، الگوی مهاجرت، الگوی توازن بار، اختلاف پتانسیل پویا، مقیاس بندی فرکانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.