ارزیابی کیفیت خدمات گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی با رویکرد KANO-QFD

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در تربیت بدنی، علوم ورزشی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: PESSO03_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مبین بیابانگرد

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مهرداد محرمزاده

استاد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عباس نقی زاده باقی

دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

مدیریت کیفیت خدمات، بهبود و افزایش کیفیت را بهمراه خواهد داشت و برای رسیدن به این هدف ها باید از شیوه های نوین ارزیابی کیفیت بهره جست. لذا، هدف از پژوهش حاضر بررسی و تحلیل شکاف بین کیفیت مورد انتظار و کیفیت ادارک شده از خدمات ارائه شده به دانشجویان گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی با بهره گیری از متد سروکوال-کانو و پیاده سازی مدل گسترش کیفیت عملکرد (QFD) بود. پژوهش حاضر توصیفی۔تحلیلی است که جامعه و نمونه آماری آن تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی در نیمسال اول تحصیلی 1398-1397 بود، از روش ترکیبی برای دستیابی به اهداف پژوهش استفاده شد. در بخش اول پژوهش، پرسشنامه های ادراکات و انتظارات مشتری از کیفیت خدمات ارائه شده در میان کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی توزیع شد و به پرسشنامه ها پاسخ دادند. این پرسشنامه ها پنج بعد کیفیت خدمات آموزشی، پژوهشی و اماکن ورزشی گروه را در دو بخش ادراکات و انتظارات مورد سنجش قرار میدهد، پس از تحلیل شکاف داده های حاصل از پرسشنامه سروکوال، پرسشنامه کانو، با دو رویکرد منفی و مثبت، در اختیار دانشجویان قرار گرفت. در بخش دوم پژوهش،با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته با تیم QFD مشخصه های فنی تعریف شده و همراه با نیازهای اساسی مستخرج شده از پرسشنامه کانو به عنوان صدای مشتریان (VOC) به خانه کیفیت (H Q) راه یافتند. نتیج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ویلکاکسون نشان داد که در همه ابعاد کیفیت خدمات آموزشی، پژوهشی و اماکن ورزشی گروه تربیت بدنی در هر پنج بعد مدل سروکوال، شکاف منفی کیفیت وجود دارد (P> 0/05). با توجه به شکاف منفی کیفیت خدمات در همه ابعاد، به مسئولان گروه پیشنهاد می شود برای کاهش شکاف بین وضع موجود و مطلوب، در صورت امکان، دروسی در برنامه دانشجویان گنجانده شود که آنها را برای موقعیتهای شغلی آتی آماده کند، همچنین در تدریس دروس دوره کارشناسی از استادان خبره و مجرب استفاده شود، امکان دسترسی دانشجویان به استادان در ساعت هایی خارج از کلاس درس فراهم شود و کارگاه هایی برای آشنایی اعضای هیئت علمی و کارکنان آموزشی با اصول بهبود کیفیت برگزار شود تا بدین طریق برای کاهش یا حذف شکاف گامی مثبت برداشته شود.

کلیدواژه ها

کیفیت خدمات، گروه تربیت بدنی، رویکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.