بررسی تست غیرمخرب امواج فراصوتی در اتصالات چهارورقه ای جوش مقاومتی نقطه ای و تدوین دستورالعمل کاربردی آن در صنایع خودروسازی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 424

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNDTT-2-3_006

تاریخ نمایه سازی: 3 تیر 1398

چکیده مقاله:

فرایند جوشکاری مقاومتی نقطه ای یکی از متداولترین و قدیمی ترین روشهای جوشکاری الکتریکی است که امروزه به صورت گسترده در صنایع مختلفی به ویژه صنایع خودروسازی، هوافضا، الکترونیک و برخی بخش های هسته ای، جهت اتصال ورق های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. بطوریکه در ساخت بدنه یک خودرو بالغ بر حدود 2000 تا 5000 جوش نقطه ای دارد. کنترل کیفیت جوش نقطه ای بر اساس استانداردهای بین المللی انجام می گیرد که غالبا با تخریب نمونه ها همراه است. استفاده از روش مخرب در کنترل کیفیت جوش های نقطه ای ایجاد شده روی قطعات مختلف و یا بدنه های کامل خودرو هزینه زیادی دارد. که در صورت کنترل کیفیت این نقاط با استفاده از روش غیرمخرب و فروش قطعات جوش داده شده، صرفه جویی خواهد شد. بر این اساس باید روشی غیرمخرب جهت ارزیابی و کنترل جوش های نقطه ای به کار گرفت. یکی از این روش ها، آزمون غیرمخرب فراصوتی (ultrasonic) است که در این پروژه با موفقیت برای بررسی مورد استفاده قرار گرفته است. امواج فراصوتی قطر دکمه جوش را که شاخص مهم در کیفیت جوش است را مورد ارزیابی قرار می دهند. در این پژوهش تعداد زیادی جوش های نقطه ای سالم و معیوب ساخته شده است و این نمونه ها توسط روش غیر مخرب فراصوتی و روش مخرب تست کشش-برش آزمایش شدند. نتایج حاصل از این آزمایش ها نشان داد که آزمون فراصوتی قادر است به خوبی جوش های معیوب را تشخیص دهد و نتایج آن نیز در خط تولید نیز باعث بهبود در روش آزمون گردیده است. واژگان کلیدی: جوشکاری مقاومتی نقطه ای، دکمه جوش، امواج فراصوتی، صنایع خودروسازی.

کلیدواژه ها:

جوشکاری مقاومتی نقطه ای ، دکمه جوش ، امواج فراصوتی ، صنایع خودروسازی

نویسندگان

حسن ایزدی

کارشناس/شرکت ایران خودرو/تهران/ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پورانوری، مجید، ارتباط کیفیت جوش و متغییر های فرآیند جوشکاری ...
  • فرهنگ دوست، سجاد، جوشکاری مقاومتی نقطه ای فولاد ساده کربنی ...
  • پورانوری، مجید، مرعشی، پیروز ، موسوی زاده، مصطفی، ریزساختار و ... [مقاله کنفرانسی]
  • ادیبی، بهنام، اثر اختلاف مقاومت الکتریکی بین ورق های فولاد ...
  • مغنی زاده،عباس، بررسی پارامترهای موثربرخصوصیات فیزیکی جوش نقطهای درورقهای فولادی ...
  • محمدی،عباس، بکارگیری آزمون فراصوتی دربازرسی جوش های نقطه ای ،دانشگاه ...
  • M. Pouranvari, S. M. Mousavizadeh, S. P. H. Marashiet al., ...
  • W. Jung, Y. Kwon, Selecting the spot welding condition of ...
  • N. Harlin, T. B. Jones, and J. D. Parker, Weld ...
  • نمایش کامل مراجع