بررسی روابط کشورهای جنوب غرب آسیا و نقش آن بر بحران های منطقه با تبیین تهدید ها و فرصت ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IGAC14_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین متقی

دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

وحید قاسمی

دانشجوی جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

محمد کوشکی

دانشجوی جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

چکیده

کشورهای موجود در جنوب غرب آسیا اگر اندکی به موجودیت خود بنگرند اکثر کشور ها از نظر ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی مکمل هم دیگر هستند . تا این که با هم مشکلی و چالشی داشته و این که به یک بحران دامن بزنند .این کشور ها می توانند در مناسبات قدرت و رقابت های منطقه ای خود ابتدا همکاری و رفع چالش ها و بحران ها به یک همبستگی برسند در این منطقه به راحتی می توانند رابطه خوب و پسندیده داشته باشند و بسیاری از نیاز های خود و همسایه های خود را رفع کنند و توسعه منطقه ای و به یک همگرایی منطقه ای و اتحادیه منطقه ای فراگیر و با سازش در این منطقه به وجود بیاورند، اگرهم وجود دارد خیلی همبستگی ندارند به طور فراگیر بین همه کشورها نمی باشد یا این که جنگ های نیابتی را شروع کنند و دیگر کشور ها آن ها را قربانی اهداف خود کنند . منطقه ای جنوب غرب آسیا که نزدیک به 19 کشور وجود دارد منطقه ای با گستره ای وسیع سرزمینی دارای پتانسیل های زیاد است که بتوانند به سمت توسعه سیاسی و یک همبستگی منطقه ای برسند زمانی کشور ها به یک توسعه سیاسی دست یابند و رو به توسعه سیاسی بروند جامعه آن ها یک جامعه دمکراتیک و مردم سالار تبدیل خواهد شد. با این وجود بسیاری از بازیگران رسمی و غیر رسمی منطقه ای و فرا منطقه ای حضور دارند . با این حال در این پژوهش کوشش شده تا با استفاده از اطلاعات و داده های موجود به برخی سوالات پیرامون رابطه کشور های جنوب غرب آسیا بپردازیم تا بتوانیم با نگاهی دیگر نقش رابطه کشور ها در بحران های منطقه را تبیین کنیم و فرصت ها و تهدید های آن را بر شماریم.

کلیدواژه ها

جنوب غرب آسیا، بحران های ژئوپلیتیکی منطقه ای ، توسعه سیاسی ، صلح فراگیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.