بررسی تاثیر تجارت الکترونیک بر مالیات فعالیت های اقتصادی در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سیاست های مالی و مالیاتی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTFP12_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نوری

دانشجوی دکترای گروه حسابداری واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران.

علی صالحی

دانشجوی دکترای گروه حسابداری واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، مدیر کل امور مالیاتی ارزش افزوده شهرتهران.

محسن حمیدیان

استادیار گروه حسابداری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

حمیدرضا صداقت جو

دانشجوی دکترای گروه حسابداری واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، حسابرس ارشد مالیاتی اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ.

چکیده

رشد و گسترش پیوسته تجارت الکترونیک در سال های اخیر تایید کننده این حقیقت است که اینترنت و فضای مجازی به جزء لاینفک زندگی روزمره انسان تبدیل شده است، تا جایی که ارتباط سریع و راحتی برای کسب و کار به وجود آورده که تجارت الکترونیک را به موضوع جالب و پیچیده ای تبدیل کرده است. هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر تجارت الکترنیک بر حسابداری تجارت الکترونیک و مالیات در عصر تراکنش های اینترنتی پیشرفته و پرسرعت است. شرایط کنونی دنیای امروز ضرورت چنین پژوهش هایی را تائید می کند، دنیایی که استفاده از شبکه های اجتماعی در آن روز به روز افزایش می یابد و به میدانی برای ترویج و توسعه تجارت الکترونیک تبدیل شده است. با توجه به وسعت تجارت الکترونیک در داخل و خارج هر کشور ضرورت تشکیل یک سیستم مالیاتی بین المللی درآمد/سود احساس می شود و چنین سیستمی در حال حاضر وجود ندارد(بالاخص در کشور ایران). بنابراین دو سناریوی تجارت در شرایط کسب و کار سنتی و کسب و کار الکترونیک با تاکید بر فرصت های تجارت آنلاین مطرح و برنامه ریزی می شود. ضمن اینکه مشکل اصلی تعیین منبع و مسیرهای درآمدی تجارت الکترونیک نیز مشخص می شود.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک، جهانی سازی مالیات، وضع مالیات، حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.