بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای، اخلاق سازمانی، استرس مالی، تعهد سازمانی و ویژگی های شخصیتی حسابرس بر رفتارهای کاهنده کیفیت حسابرسی(مطالعه موردی حسابرسان مالیاتی خوزستان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سیاست های مالی و مالیاتی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTFP12_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نوشادی

دانشجوی دکتری حسابداری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

اکبر بهوندپور

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

علی اسماعیلی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی اراک،اراک، ایران

مینا بنوندی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

کوتاهی حسابرسان در اجرای صحیح مراحل حسابرسی را می توان به رفتارهای ناکارآمد حسابرسی نسبت داد. این رفتارها کیفیت حسابرسی را تحت تاثیر قرار می دهد و نیز به اعتبار حرفه خدشه وارد می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای، اخلاق سازمانی و ویژگی های شخصیتی حسابرس بر رفتارهای کاهنده کیفیت حسابرسی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق، کلیه کارکنان حسابرسان مالیاتی استان خوزستان در بهار 1397، به تعداد 912 نفر بوده است. روش نمونه گیری در این تحقیق تصادفی ساده بوده که حجم نمونه با فرمول کوکران 271 نفر بوده است. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. پرسشنامه ها بصورت حضوری تحویل 300 نفر از کارکنان گردید که نرخ برگشت 91 درصد بود. تعداد 273 مورد از پرسشنامه ها، قابل استفاده بود. نتایج تحقیق نشان داد که بین اخلاق حرفه ای، اخلاق سازمانی، استرس مالی، تعهد سازمانی و ویژگی های شخصیتی حسابرس با رفتار کاهنده کیفیت حسابرسی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داده است که متغیرهای تعهد سازمانی، استرس مالی و اخلاق حرفه ای به ترتیب بیشترین تاثیر را بر متغیر رفتار کاهنده کیفیت حسابرسی داشته اند؛ اما متغیرهای اخلاق سازمانی و ویژگی های شخصیتی تاثیری بر متغیر رفتار کاهنده کیفیت حسابرسی نداشته اند.

کلیدواژه ها

اخلاق حرفه ای، اخلاق سازمانی، استرس مالی، تعهد سازمانی، ویژگی های شخصیتی حسابرس، رفتار کاهنده کیفیت حسابرسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.