نقش فناوری اطلاعات و مولفه دسترسی و ثمربخشی تغییرات کارایی وصول مالیات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش سیاست های مالی و مالیاتی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTFP12_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه رضایی

کارشناسی حسابداری

چکیده

در دو دهه اخیر بهره گیری از فناوری اطلاعات، به صورت چشمگیری در عرصه های مختلف افزایش یافته است. بطوری که توسعه فناوری اطلاعات شغل های مختلف و جدیدی را بوجود آورده است. تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین فناوری اطلاعات و کارایی وصول مالیات از مودیان در اداره کل امور مالیاتی ایلام انجام شده است. این تحقیقات از نوع تحقیقات همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه کارشناسان اداره کل امور مالیاتی استان ایلام تشکل دادند. نمونه آماری به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از جدول مورگان 150 نفر انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه محقق ساخته مربوط به کاربرد فناوری اطلاعات و کارایی وصول مالیات استفاده شد. پرسشنامه فناوری اطلاعات متشکل از سه مولفه دسترس پذیری، سهولت کاربرد و سودمندی و پرسشنامه کارایی وصول مالیات متشکل از سه مولفه به صرفه بودن، تحقق اهداف و رضایت مشتری بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که فناوری اطلاعات و مولفه های دسترس پذیری، سهولت کاربرد و سودمندی با کارایی وصول مالیات رابطه همبستگی مثبت معناداری دارد. نتایج تحلیل رگریسون گام به گام نشان داد که فناوری اطلاعات و دو مولفه دسترس پذیری و سودمندی تغییرات کارایی وصول مالیات را می توانند به خوبی پیش بینی و تبیین نمایند. ولی مولفه سهولت کاربرد نمی تواند تغییرات کارایی وصول مالیات را پیش بینی کند. به عنوان نتیجه هر چه میزان استفاده از فناوری اطلاعات در اداره امور مالیاتی استان ایلام بیشتر شود، کارایی وصول مالیات افزایش می یابد ولی این تغییرات تحت تاثیر ظهور هرساله فناوری اطلاعات جدید و آشنایی کار با آنها قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

کاربرد فناوری اطلاعات، کارشناسان اداره امور مالیاتی ایلام، دسترس پذیری، سهولت کاربرد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.