تعیین اهمیت نسبی میزان رسوبات معلق به پارامترهای اقلیمی و هیدرولوژیکی (مطالعه موردی: حوضه اهرچای)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا حسین پور

دانشجوی کارشناسی مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران

حسین آذرنیوند

استاد دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

شراره پورابراهیم آبادی

استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

عبداله حسین پور

محقق مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

چکیده

تخمین صحیح مقدار رسوب و نقش آن در طراحی و مدیریت پروژه های منابع آب و همچنین با درنظر گرفتن مشکلات فنی و اقتصادی امکان احداث و بهره برداری از ایستگاه های رسوب سنجی، همیشه نقش حیاتی در پیشبرد صحیح مطالعات مهندسی رودخانه دارد. لذا ارائه راهکاری مناسب جهت برآورد دقیق بار معلق رودخانه ها بسیار سودمند خواهد بود. به علت عدم دستیابی به اطلاعات کامل و دقیق پارامترهای تاثیرگذار در فرایند رسوب و ساختار کاملا غیرخطی برای الگوبندی آن در روش های مذکور نمی توان مدل جامعی به علت عدم دستیابی به اطلاعات کامل و دقیق پارامترهای تاثیرگذار در فرایند رسوب و ساختار کاملا غیرخطی برای الگوبندی آن در روش های مذکور نمی توان مدل جامعی به علت برآورد نه چندان دقیق و عدم امکان بررسی تغییرات زمانی رسوبات حمل شده توسط جریان معرفی نمود. هدف از این تحقیق بررسی قابلیت مدل شبکه عصبی مصنوعی به منظور شبیه سازی رسوب معلق در رودخانه اهرچای می باشد. در این تحقیق برای تخمین بار معلق از داده های دبی جریان، بارش، دما و رسوب پیشین استفاده گردید. شبکه مصنوعی دارای بیشترین دقت و قابلیت در اجرای تمامی مدل های برآورد رسوب حوضه رودخانه اهرچای شناسایی و توصیه گردیده است. با استفاده از معادله گارسونف متوسط دبی و دبی رسوب ماه قبل به ترتیب با درصد اهمیت نسبی 28% و 24% بیشترین و بقیه پارامترها کمترین تاثیر را بر روی میزان دبی رسوب دارد.

کلیدواژه ها

بار معلق، مدل سازی، حوضه اهرچای، شبکه عصبی مصنوعی، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.