زمان بندی گردشی حرکت قطارهای مسافری در راه آهن ج.ا.ا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی
  • کد COI اختصاصی: RTC17_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کریمی

کارشناس بهره برداری شرکت ریل پرداز صنعت

هاشم کلانتری

رئیس گروه بهره برداری مرکز تحقیقات راه آهن

حسین امین صدرآبادی

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات راه آهن

چکیده

حمل و نقل ریلی با دارا بودن مزایایی چون امکان حمل و نقل انبوه و ارزان بار و مسافر، آلودگی کمتر محیطزیست، مصرف سوخت بسیار کمتر نسبت به حمل و نقل جاده ای و هوایی و نیز ایمنی بیشتر، از اهمیت ویژه ایدر توسعه کشور برخوردار است. در این میان نقش زمان بندی حرکت قطارها در ظرفیت حمل و نقل ریلی غیرقابل انکار است. همچنین استفاده بهینه و کارآمد از ناوگان (لکوموتیو و واگن) یکی از مسائل مهم و چالش برانگیزدر تمامی راه آهن های دنیا بوده است. در راستای دستیابی به این هدف در این تحقیق به بررسی امکان سیرگردشی و ارائه یک مدل ریاضی زمانبندی گردشی حرکت واگن های مسافری راه آهن ج.ا.ا پرداخته شد. این مدلریاضی که زمان بندی کنونی بهره برداری از واگن ها به عنوان ورودی آن در نظر گرفته می شود با هدف افزایشبهره وری واگنها به ارائه یک جدول زمانی گردش واگن های مختلف بر روی شبکه می پردازد . با توجه به شرایطموجود مالکیت واگن ها، برای پیاده سازی مدل پیشنهادی برای راه آهن ایران دو سناریو مورد بررسی قرار گرفتهشد : 1) وجود مالکان مختلف 2) وجود مالک واحد. در این دو سناریو مدل ارائه شده با استفاده از نرم افزار قدرتمندبهینه سازی سیپلکس 2 حل شد. بنابر نتایج بدست آمده اهمیت بهره وری واگن ها برای مالکان واگن ها جهتکسب درآمد، برای راهآهن ایران جهت ارائه خدمات بهتر و ایجاد رضایت مشتری و برای مسافرین به جهت تحمیلنشدن هزینه های اضافی بسیار بالا می باشد.

کلیدواژه ها

واگن های مسافری، افزایش بهره وری، زمانبندی گردشی واگن ها، مدل ریاضی، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.