بازاریابی مبتنی بر واحدهای تجاری استراتژیک در حمل و نقل ریلی بار- محور: مدیریت و اقتصاد حمل و نقل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی
  • کد COI اختصاصی: RTC17_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم علی رازینی

دکتری اقتصاد، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

کمال عیسی پور

استاد مشاور از دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

هاشم کلانتری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

چکیده

در حال حاضر و در یک دسته بندی کلی، علاوه از مسافر شش گروه کالایی توسط حمل و نقل ریلی برون شهری جابجا می شود و علیرغم منافع اجتماعی قابل توجه آن، سهم این شیوه حمل در مقایسه با حمل و نقل جاده ای بسیار کم می باشد و در خیلی از گروه های کالایی که به تعبیری از آنها بعنوان بارهای راه آهن پسند یاد می شود این سهم ناچیز و در حد صفر می باشد. با توجه به مطالعات انجام شده و سیاست های دولت مبنی بر جلوگیری از خام فروشی کالاهای مثل مواد معدنی که راه آهن در حمل آن سهم نسبتا خوبی را دارا می باشد نیز، رشد قابل توجهی برایش متصور نمی باشد. لذا به منظور تبیین موقعیت رقابتی حمل و نقل ریلی در گروه های کالایی مختلف و به منظور کمک به جهت گیری های بازاریابی و استراتژیکی شرکت مادر تخصصی راه آهن، در این مقاله سعی شد با توجه به دو شاخص مهم سهم گروه کالا و رشد صنعت و با استفاده از روش ماتریس گروه مشاوران بوستون نسبت به جایگاه یابی در حوزه های فعالیتی حمل و نقل ریلی اقدام گردد. اغلب باید برای هریک از این بخش ها یک استراتژی جداگانه ارائه کرد. ماتریسم گروه مشاوران بوستون به گونه ای طرح ریزی شده است که به سازمانهایی که دارای بخش های متعدد می باشند این امکان را می دهند تا استراتژی های گوناگونی را تدوین نمایند. نتایج حاصله در این مطالعه حاکی از آن است که راه آهن بایستی در حوزه بازاریابی و توسعه حمل محصولات فولادی با توجه به رشد و گسترش تولید اینگونه کالاها در آینده سیاستگذاری نماید. البته معمولا این حوزه، نیاز بسیار شدیدی به سرمایه گذاری دارد. شرکت مادر باید در زمینه اتخاذ استراتژی های تمرکز (رسوخ در بازار، توسعه بازار یا توسعه محصول/ خدمت) تصمیم بگیرد.

کلیدواژه ها

سهم حمل ونقل ریلی ماتریس رشد و سهم گروه های کالایی در حمل ونقل ریلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.