ویژگی های روغن زیتون بر اساس استاندارد ملی ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر ذوالفقاری

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی،تبریز، ایران.

فایق مولودی

دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، ایران

علی احسانی

استاد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی،تبریز، ایران.

چکیده

استاندارد ها به پنج دسته بین المللی، منطقه ای، ملی ، شرکتی و کارخانه ای تقسیم می شود. یکی از مهمترین استاندارد های بین المللی در زمینه مواد غذایی، استانداردهای بین المللی کدکس می باشد. در استاندارد بین المللی کدکس، استاندارد شماره 33 مربوط به روغن زیتون است. شورای بین المللی روغن زیتون ، به صورت اختصاصی استاندارد های بین المللی مربوط به روغن زیتون را تدوین می کند. با توجه به اهمیت روز افزون روغن ها و جایگاه ویژه رژیم غذایی در زندگی روزمره و اثر آنها در سلامتی و بیماری های قلبی عروقی لازم است در انتخاب نوع و کیفیت آن تحقیقات بیشتر انجام شود. در این مطالعه جستجو در پایگاه استاندارد های ملی ایران و استاندارد بین المللی کدکس انجام گرفت و استاندارد های لازم در مورد روغن زیتون مورد بررسی و پژوهش قرار گرفت. در بین روغن ها، روغن زیتون یکی از مهمترین روغن هایی است که دارای خواص ویژه و منحصر به فرد تغذیه ای و کیفیتی می باشد. ضرورت وجود استاندارد باعث طرح ریزی، پیاده سازی، اعمال، حفظ و به روزآوری یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی با هدف تامین محصول های منطبق با مصرف مورد نظر و ایمن برای مصرف کننده می باشد .

کلیدواژه ها

روغن زیتون، استاندارد، کیفیت روغن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.