مطالعه خاصیت ضدباکتریایی اسانس گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare) علیه تعدادی از پاتوژن های مهم غذایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار صمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

محمد محسن زاده

دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

امروزه مطالعات زیادی راجع به استفاده از ترکیبات طبیعی جهت پیشگیری ازرشد میکروارگانیسم های بیماری زا و عوامل مولد فساد و افزایش زمان نگهداری مواد غذایی انجام گرفته و یا در حال انجام می باشد. این ترکیبات علاوه بر خاصیت ضد میکروبی دارای اثرات آنتی اکسیدانی نیز می باشند. این مطالعه با هدف بررسی خاصیت ضدمیکروبی اسانس (Foeniculum vulgare) بر علیه تعدادی از باکتری های بیماریزای غذایی در محیط آزمایشگاهی انجام گرفت. بدین منظور ابتدا اسانس رازیانه تهیه و سپس با استفاده از دستگاه GC-MS آنالیز گردید. همچنین اثر ضد باکتریایی اسانس رازیانه بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و سالمونلا تیفی موریوم با استفاده از روش میکرودایلوشن براث انجام گردید. نتایج حاصل از آنالیز اسانس نشان داد که مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، ترانس آنتول، آلفاپینن و لیمونن می باشد. نتایج بدست آمده از بررسی خواص ضد میکروبی اسانس نیز نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در مورد استافیلوکوکوس اورئوس 8mg/ml و کشندگی 16mg/ml ودر مورد باکتری های سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب معادل 16 و 32 میلی گرم در میلی لیتر بود. با توجه به ترکیبات فنولی موجود در اسانس رازیانه و داشتن خاصیت ضد میکروبی، استفاده از آن به عنوان یک ترکیب نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

اسانس رازیانه، خاصیت ضدباکتریایی، فساد مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.