آنزیم ها در فراوری فراورده های لبنی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدیار حسینی

دانشگاه ایلام، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی

سمانه عیدی یان

دانشجویان کارشناسی مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه ایلام

سعیده محمدی

دانشجویان کارشناسی مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه ایلام

آمنه شیری

دانشجویان کارشناسی مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه ایلام

چکیده

پروتئازها ، لیپازها و دیگر آنزیم های طبیعی در شیر و فراورده های شیر وجود دارند. پروتئازهای موجود در طبیعت در مزه پنیر و فراورده های لبنی که از شیر خام تهیه می شوند، موثر هستند. کاربردهای آنزیم ها در صنایع لبنی شامل هیدرولاز لاکتوز به وسیله لاکتاز و انعقاد شیر توسط پنیرمایه است. پنیرمایه گوساله در بخش لبنی استفاده می شود درحالی که انزیم فعال موجود یک اسیدپروتئاز است که معمولا به ان پنیرمایه یا کیموزین می گویند. همچنین پنیرمایه میکروبی در بسیاری از کشورها به عنوان انعقادگر جایگزین در بسیاری از پنیرها استفاده می شود. با پیشرفت بیوتکنولوژی کیموزین گوساله توسط میکروارگانیسم ها بازترکیب شده مثل ایکلای و مخمرها تولید می شود. کارکردهای خاص دیگری از تکنولوژی انزیم در فراورده های لبنی خاص وجود دارد. ترکیب مناسب لیپاز میکروبی برای تولید زنجیره کربن کم چرب اسیدی در تولید یک پنیر با مزه قوی استفاده می شود. پروتئینازهای خنثی قارچی برای ایجاد طعم لذیذ و بدون تلخی در پنیرهای به عمل آمده کپک قارچی مناسب هستند. آنزیم های پاک کننده در پاکسازی تجهیزات لبنی رواج یافته اند و به عنوان جایگزین های موثرتر نسبت به روش های پاکسازی مرسوم شناخته شده اند.

کلیدواژه ها

آنزیم، لبنی، رنت، پنیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.