تشخیص آفت کش های موجود در مواد غذایی با استفاده از بیوسنسورهای آنزیمی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی دهقانی خیاوی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تبریز

سعید داداشی

استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تبریز

نیما محمد نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تبریز

سمیرا اشجاری

دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تبریز

چکیده

هدف از این پژوهش، معرفی بیوسنسورهای آنزیمی است، که برخلاف روش های دستگاهی قادر هستند در مدت زمان کمتری و با هزینه پایین تری، آفت کش های موجود در مواد غذایی، حتی زمانی که به میزان کم نیز وجود دارند را تشخیص دهند. با توجه به مکانیسم عملکرد آنزیم ها، بیوسنسورهای مورد استفاده به دو نوع، برپایه بازدارندگی و مستقیم، تقسیم می شوند. از مهمترین آنزیم های مورد استفاده برای روش اول می توان به کولین استراز (استیل کولین استراز و بوتیریل کولین استراز) اشاره کرد که باعث تجزیه استیل کولین و بوتیریل کولین می شود. به عنوان مثال، در این روش شناسایی، برخی از نقاط اتصال آنزیمی برای استیل کولین ابتدا توسط آفت کش ها مسدود می شوند، سپس بعد از انکوبه کردن بیوسنسور با آفت کش، بیوسنسورها شسته شده و در محلول بافری از سوبسترای استیل کولین قرار می گیرد. سرانجام، فعالیت بیوسنسور ثبت می شود. در نوع دوم، از آنزیم هایی مانند ارگانوفسفر هیدرولیز استفاده می شود، که توانایی تجزیه و نابودی آفت کش ها را دارند و می توانند پیوندهای P-F ، P-O و P-S در ارگانوفسفات ها را از هم جدا کنند. این نوع از بیوسنسورها تنها مختص ارگانوفسفات ها می باشد، در این بیوسنسورها همکنش گرهای کاربامات ها به دام انداخته می شوند و این عمل موجب بدست آمدن نتایج دقیق تر می شود. برخلاف ابزارهای پیشرفته، بیوسنسورهای آنزیمی برای کاربردشان در صنایع غذایی و کشاورزی بدلیل سادگی و سهولت در کار، تشخیص سریع و هزینه پایین اهمیت دارند.

کلیدواژه ها

آفت کش ها، بیوسنسورهای آنزیمی، روش بازدارندگی، روش مستقیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.