پیش بینی نسبت رطوبت شلتوک نیم جوش با استفاده از شبکه عصبی و انفیس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی رسولی شربیانی

استادیار رشته مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، گروه مهندسی بیوسیستم

محمد کاوه

دانشجوی دکتری رشته مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، گروه مهندسی بیوسیستم

ابراهیم تقی نژاد

استادیار رشته مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان

چکیده

در این پژوهش از دو مدل غیرخطی شامل شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و سیستم استنتاج فازی سازگار (ANFIS) برای ارزیابی نسبت رطوب برنج نیم جوش در یک خشک کن مادون قرمز- هوای داغ برای پیش بینی نسب رطوب مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند خشک کردن در سه سطح دمایی (40 و 50 و 60 درجه سانتیگراد)، دو سطح توان مادون قرمز (0/32 و 0/49w/cm2) اجرا شد. که این دو پارامتر به همراه زمان خشک شدن به عنوان ورودی در شبکه های عصبی مصنوعی و انفیس استفاده شد. پس از ساخت مدل های پیش بینی غیرخطی، چندین شاخص پیش بینی عملکرد، یعنی ضریب تبیین (همبستگی) (R2). شاخص میانگین مربعات خطا (MSE)، درصد میانگین خطای نسبی (Ɛ) برای انتخاب بهترین مدل پیش بینی و ارزیابی مورد بررسی قرار گرفت. افزایش دمای هوای ورودی و توان مادون قرمز باعث کاهش زمان خشک شدن می شوند. نتایج نشان داد که مدل ANFIS با توجه به شاخص های R2 و MSE و Ɛ بهترین مدل برای پیش بینی محتوای رطوب بود. مقادیر MSE، برای مدل های ANN و ANFIS به ترتیب 0/0059 و 0/0036 به دست آمد. که این نتایج نشان دهنده ظرفیت عملکرد بالای مدل ANFIS برای ارزیابی نسبت رطوب در مقایسه با شبکه های عصبی مصنوعی در این پژوهش می باشد.

کلیدواژه ها

خشک کن کردن، برنج نیم جوش، نسبت رطوبت، شبکه های عصبی مصنوعی، و انفیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.