تعیین بازده سرمایه گذاری سیستم های آبیاری تحت فشار در استان همدان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAEC07_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 993
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قدمی فیروزآبادی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان و موسسه تحقیقا

سیدمحسن سیدان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان

چکیده

استان همدان با متوسط بار ندگی سالانه 313 میلیمتر دارای اقلیم نیمه خشک می باشد. با توجه به این موضوع ، آب یکی از عوامل مهم و محدود کننده کشاورزی در این منطقه می باشد و استفادۀ بهینه از آن برای افزایش بهره وری اهمیت ویژه ای دارد . از جمله راههای ارتقاء بهره وری منابع آب در کشاورزی می توان به استفاده از سیستم های نوین آبیاری اشاره کرد . در حال حاضر بکارگیری و توسعۀ فناوریهای آب اندوز در استان همدان یک ضرورت به شمار می رود . این موضوع سبب شده که برنامه ریزان و مسئولین کشاورزی توسعۀ فناوری آبیاری تحت فشار را به عنوان یکی از سیاستهای مهم برگزیند . هدف از این پژوهش ارزیابی اقتصادی انواع سیستم های آبیاری تحت فشار می باشد . آمار واطلات مورد نیاز به روش نمونه گیری از 154 بهره بردارگردآوری، سپس سیستم ها با استفاده از معیارهای ارزیابی (نرخ بازده داخلی – ارزش حال درآمد خالص- نسبت منفعت به هزینه ) مورد مقایسه قرار گرفتند . نتایج تحقیق نشان میدهد در صورت طراحی و بهره برداری مناسب از سیستم ها، این فناوری ها توجیه اقتصادی لازم را خواهند داشت . ارزیابی اقتصادی ها نشان میدهد که نرخ بازدهی سیستم ویلموو بیشتر از دو سیستم کلاسیک ثابت و قطره ای می باشد . تحلی ل حساسیت بر اساس اندازۀ مزرعه و الگوی کشت حاکی از آن است که نرخ بازدهی به این دو عامل وابستگی شدیدی داشته بطوریکه در سطوح مختلف مزرعه وترکیب کشت این نرخ بسیار متفاوت است.

کلیدواژه ها

ارزیابی اقتصادی، آبیاری تحت فشار، نرخ بازده داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.